in , ,

Варненци отново показаха колко големи сърца имат. Даряват храна пред Катедралния храм (СНИМКИ/ВИДЕО)

Кадър: Нова Варна

Варненци се включиха изключително активно, още от първия ден, в благотворителната инициатива за събиране на храна, за нуждаещите се в момента

Името на благотворителната инициатива е “Защото сме хора”. Нашият град вече е част от дарителската инициатива на доброволци от София и Пловдив. Целта й е да бъдат осигурени стоки от първа необходимост за хората без дом, за останалите без работа, за възрастните и засегнатите от Covid-19.

Снимка: Мердин Берберов, Нова Варна

„Не сме очаквали такъв отзвук. Много благодарим на всички. Ще се радваме ако някой може да ни помогне с транспорт или складиране на тази храна, защото ще трябва всеки ден да я раздаваме тук.“, коментира за медия „Нова Варна“ един от организаторите, относно експедитивната реакция на жителите на нашия град.

Снимка: Мердин Берберов, Нова Варна

От днес всеки делничен ден пред входа на катедралния храм „Св. Успение Богородично” ще се събират хранителни продукти. Желаещите да подкрепят каузата трябва да поставят в торбичка продукти по своя преценка, но с условието те да са пакетирани или консервирани и да са в срок на годност.

Снимка: Мердин Берберов, Нова Варна

Организаторите препоръчват хляб, пастет, лютеница, консерви, макарони, ориз, боб, леща, кроасани, вафли, соленки, бисквити, сухи пасти. Желаещите да дарят продукти, които нямат възможност на ги занесат на място, могат да пишат във фейсбук страницата на групата #3ащото сме хора – Варна или да търсят Искра Чакърова на тел. 0887 522 612, съобщиха организаторите.

Видео: Мердин Берберов, Нова Варна

Публикувано от Ивайла Андонова

Завършила съм бакалавър Финанси и магистратура Артмениджмънт. Вдъхновението ми са музиката и хората. Обичам думите да се леят както мелодията, която образуват нотите в един такт и едновременно с това да предизвикват емоция във всеки един човек, до когото се докоснат.