in

Адвокатът на Милен Цветков: С толкова вида наркотици и мощно возило Кристиан е осъзнавал какво ще се случи

Кадър: VBOX7

„Познавах се с Милен Цветков от много години. И двамата сме къмпингари и сме празнували Нова година. Поех случая, защото съм морално задължен, не можех да откажа на близките. Делото за мен ще е емоционално“. Това заяви пред БТВ Менко Менков, който е адвокат на близките на журналиста, който беше убит на пътя навръх Великден.

Кристиан Николов уби журналиста Милен Цветков в жестока катастрофа на столичния булевард „Черни връх“. Стана ясно, че Николов е бил на коктейл от четири вида наркотици.

„Близките му заявиха, че сега не е време на отмъщение, а за прошка. Дадох обещание на близките на Милен, че законът ще възтържествува“, каза още той. „Нов закон, ако има такъв, няма да действа за извършителя на катастрофата, при която загина Милен Цветков, а за следващите. Поздравявам прокурорите, които повдигнаха обвинение за умишлено убийство. Прокуратурата ще се възползва да възобнови тази практика“, допълни адв. Менков.

„Спорен момент е кога са употребени четирите наркотични вещества от страна на извършителят на престъплението“, допълни още защитникът на близките на Милен Цветков.

„Човек, качил се зад волана на толкова вида наркотици, с мощно превозно средство, с тази скорост и в гъсто населено място в час пик, е осъзнавал какво може да се случи“, каза още адв. Менков. „На лицето се предвижда наказание между 10-20 години. Той е бил с чисто криминално минало“, завърши Менко Менков.

По публикацията работи: Ивайла Андонова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/