in

Задържаха варненец с 220 кг. тютюн в багажника

снимка: Пресцентър ОДМВР-Варна

Голямо количество нарязан тютюн без бандерол задържаха служители на отдел “Икономическа полиция” при специализирана операция. 220 кг. тютюн е намерен в багажника на автомобил „Мерцедес“, това съобщиха за медия „Нова Варна“ от Пресцентърът на ОДМВР-Варна. 

При специализирана полицейска операция, провела се днес във Варна, от служители на отдел „Икономическа полиция” при ОД на МВР – Варна, е задържан 44-годишният Е.Г. от Варна. В автомобил, управляван от съпругата на задържания, е установено голямо количество нарязан тютюн, без акцизен бандерол.

Общото тегло на намерената акцизна стока е 220 кг., като приблизителната й стойност е 43 000 лв. Е.Г. е задържан за срок до 24 часа. Същият е добре известен на органите на реда и е осъждан.

По случая има образувано досъдебно производство. Работата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава под надзора на прокурор от Районната прокуратура във Варна.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/