in

Ректорът на Алма Матер, за възможността от нулева година

Снимка: Facebook

Ректорът на най-старото висше учебно заведение у нас заяви, че няма опасност от обявяване на нулева година, засега. Много от специалностите ще завършат семестъра дистанционно. Засега срокът на неприсъствените занимания на студентите е удължен до 25 май.

Повечето специалности в Софийския университет (СУ) „Св. Климент Охридски” ще завършат настоящия семестър дистанционно, заяви ректорът на най-старото висше учебно заведение проф. дфн Анастас Герджиков, предаде „Канал 3“.

Деканите на няколко факултета обаче са поискали две или три седмици в края на академичната година да бъдат присъствени за студентите, тъй като в определени специалности има необходимост от лабораторни упражнения. В тези случаи е възможно семестърът да бъде удължен.

„Надявам се, че няма такава опасност. Ние нямаме още пълна яснота за това как ще завърши семестъра и как ще се проведе сесията, защото това зависи от няколко фактора. Първо – изчаквахме решението на Министерството на образованието и науката за държавните зрелостни изпити. Освен това – внимателно следим как се развива епидемията. И накрая – когато приключи след няколко дни извънредноят досегашните правила.Съобразявайки се с всичко това, ние ще издадем съответната заповедто положение, очакваме разпорежданията на министъра на здравеопазването, които ще замен и Академичният съвет ще вземе съответните решения”, уточни ректорът на Алма матер.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/