in

Второ наше министерство е затворено заради служителка с коронавирус

Снимка: Google Maps

Министерството на регионалното развитие и благоустройство ще бъде затворено за два дни, тъй като служителка от администрацията е заразена с коронавирус, съобщи NOVA

Жената отишла на преглед и при тестуване пробата се оказала положителна. Работата в МРРБ обаче няма да спре, а ще премине на дистанционен режим. В сряда и четвъртък сградата на министерството ще бъде дезинфекцирана изцяло. Ще бъде направен план за тестване на всички служители.

На въпрос дали е установен броя на контактните лица, Аврамова заяви, че всички ще бъдат тествани. Температурата на служителите се мерят ръчно, имаме и термо камера, както и дезинфектанти, подчерта тя и добави, че са взети всички необходими мерки. Това е второто министерство, което затваря за дни заради коронавируса.

Преди седмица хигиенитска от екоминистерството даде положителна проба за COVID 19. Докато траеше дезинфекцията в сградата на ул. „Мария Луиза“, служителите работеха в подземната част на министерството, която има собствен вход и всичко необходимо за изпълненията на задълженията.

По публикацията работи: Ивайла Андонова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/