in

След скоростна акция в Шумен: Първите жертви са налице (СНИМКА)

Снимка: ОД на МВР-Шумен

1401 са установените нарушения на скоростните режими по време на проведената едноседмична акция за контрол на скоростта в област Шумен

Най-много са засечените нарушители на територията на РУ- Шумен – 985. Служители на сектор „Пътна полиция“ за заснели 921 клипа с преносимата камера, други 64 нарушения били „запечатани“ от стационарната камера. В населено място са засечени 558 нарушители, а извън населено място нарушенията са 427. На територията на РУ- Нови пазар са установени 238 нарушения на скоростта, като 147 от тях са в населено място, а 91 извън рамките на населените места.  Полицейски служители от РУ- Велики Преслав са установили 116 нарушения, като 110 от тях са били извън населено място. На територията на РУ- Каолиново са засечени 62 нарушители- всички в населено място.  По време на извършените проверки за неплатени глоби са отнети 19 свидетелства за управление на моторни превозни средства, връчени на водачи са 94 електронни фиша и шест на пътници в превозните средства.

Най-високата засечена скорост по време на операцията извън населено място е 129 км/ час при ограничение от 60 км/ час. Нарушението е установено в посока към гр. Търговище, където е въведена временна организация. Водач на лек автомобил Мерцедес със софийска регистрация е превишил двойно максимално разрешената скорост, за което му е издаден електронен фиш, глобата по който е 700 лева.

Снимка: ОД на МВР-Шумен

В населено място „рекордът“ за най-висока скорост е поставил водач на лек автомобил Мерцедес със софийска регистрация. На 19 май е преминал през село Радко Димитриево със 108 км/ час при разрешена максимална скорост за населено място 50 км/ час. Освен парична глоба в размер на 700 лева свидетелството му за управление ще бъде отнето за срок от 6 месеца. В село Радко Димитриево бил засечен водач на лек автомобил Опел със софийска регистрация, който се движил с 107 км/ час при ограничение на скоростта от 50 км/ час. Водачът ще бъде лишен от правото да управлява за срок от 6 месеца и ще му бъде наложена глоба в размер на 700 лева. Без шофьорска книжка за шест месеца ще остане и водач на лек автомобил  БМВ  със шуменска регистрация, който бил засечен на ул.“Софийско шосе“ в Шумен да управлява със 104 км/ час при разрешени 50.

По данни на сектор „Пътна полиция“ към ОДМВР- Шумен най- много са водачите, които са нарушили максимално позволената скорост  с между 11 и 20 км/ час.

По време на операцията пътните полицаи написали акт на 91-годишен водач, който бил установен да шофира насрещно в  скоростната лента на АМ “Хемус“ . Случаят е от 18 май. Малко след 14 часа в дежурната част на областната дирекция са получени няколко сигнала от водачи на автомобили, които съобщили, че водач на лек автомобил Фолксваген „Голф“  с добричка регистрация се движи срещу движението и създава предпоставки за пътен инцидент. Водачът бил призован в сектор  „Пътна полиция“  на 20 май. Съставен му е акт за  установено нарушение на чл. 58 т. 4 от Закона за движение по пътищата .

Публикувано от Ивайла Андонова

Завършила съм бакалавър Финанси и магистратура Артмениджмънт. Вдъхновението ми са музиката и хората. Обичам думите да се леят както мелодията, която образуват нотите в един такт и едновременно с това да предизвикват емоция във всеки един човек, до когото се докоснат.