in

Усилен труд кипи по варненските плажове (СНИМКИ)

Снимка: Мердин Берберов, Нова Варна

На плажната ивица във Варна кипи усилен труд. Подготвят се дълго обсъжданите в последно време чадъри, които ще пазят хората не от Covid-19, a от познатото ни слънце

Снимка: Мердин Берберов, Нова Варна

Летния сезон чука на варненската врата и това събужда подготовката на крайбрежието, в нашия морски град, забеляза репортер на „Нова Варна“ днес.

На посещение  преди една седмица във Варна, Николина Ангелкова, Министър на туризма, коментира ситуацията с цените на чадърите по родните плажове. Предвид индивидуалния характер на всеки един плаж и договор, със закона е момента се задължава минимум 50% намаление на цените на чадърите и шезлонгите

Тя коментира, че все още очакват отговорите на концесионерите и наемателите на плажовете, но вече имат уверение, че на някой от тях ще са на нулеви цени.

Снимка: Мердин Берберов, Нова Варна

Гарантира пред медиите, че тази информация ще бъде представена предварително за потребителите, преди 1-ви юни, когато плажовете се очаква да са в пълна готовност. Така гражданите от Варна ще бъдат наясно за конкретните цени на съответните плажове.

Освен това подчерта и всички мерки, които са взети за безопасност, съобразени с нужната дистанция между чадърите и шезлонгите, което нашия репортер забеляза днес и при поставянето им на нашия плаж.

Във варненските заведения по плажната ивица също се подготвят за своите бъдещи посетители.

Снимка: Мердин Берберов, Нова Варна
Снимка: Мердин Берберов, Нова Варна

Публикувано от Ивайла Андонова

Завършила съм бакалавър Финанси и магистратура Артмениджмънт. Вдъхновението ми са музиката и хората. Обичам думите да се леят както мелодията, която образуват нотите в един такт и едновременно с това да предизвикват емоция във всеки един човек, до когото се докоснат.