in

Обновяват с европейски средства сградата на полицията във Варна (СНИМКА)

снимка: Facebook

Символична първа копка на проект за „Прилагане на мерки за енергийна ефективност в административни сгради – сградата на ОД – МВР гр. Варна“ бе направена днес

Финансирането е осигурено по ОП „Региони в растеж“, съфинансирано от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Община Варна изпълнява проекта в партньорство с Министерството на вътрешните работи и Държавната агенция „Технически операции“, обясни Десислава Цветанова, ръководител на проекта. Той е на обща стойност 1 461 492,82 лв., от която безвъзмездна финансова помощ е 1 178 675,61 лв., собственият принос – 282 817,21 лв., а 250 500 лв. е съфинансирането от партньорите. Строителните дейности започнаха в края на март, а крайният срок за изпълнение е 2021 година.

Снимка: Мердин Берберов, Нова Варна

Очакваните резултати са намаляване на крайното енергопотребление на обекта чрез изпълнение на пълен пакет от енергоспестяващи мерки, подобряване на архитектурния облик на административната сграда, част от която е паметник на културата, създаване на достъпна среда за хора с увреждания.

Публикувано от Ивайла Андонова

Завършила съм бакалавър Финанси и магистратура Артмениджмънт. Вдъхновението ми са музиката и хората. Обичам думите да се леят както мелодията, която образуват нотите в един такт и едновременно с това да предизвикват емоция във всеки един човек, до когото се докоснат.