in ,

Рекорд за Варна: 143 тона капачки са събрани в помощ на бебетата (ВИДЕО)

Снимка: Мердин Берберов, Нова Варна

Нов рекорд от общо над 143 тона капачки

Първата кампания в България за събиране на пластмасови капачки в помощ на недоносените бебета „Аз Вярвам и Помагам“ достигна нов рекорд от общо 143 тона капачки събрани и предадени за рециклиране от началото си през 2015г.

По време на извънредното събитие Празник на рециклирането „Аз Вярвам и Помагам 4“ през изминалата Събота 06.06.20 на площада пред Катедрален храм „Св. Успение богородично“ в град Варна се събраха впечатляващото количество от 25 тона кг пластмасови капачки, които ще бъдат предадени за рециклиране.

Събитието отново беше притегателен център за хиляди добри хора от цяла Североизточна България, а и не само, тъй като бяха предадени капачки от Мексико, Англия, Германия и много други наши сънародници, които подкрепят кампанията.

До този момент Сдружение „Аз Вярвам и Помагам“ е закупило и дарило 11 медицински апаратури в помощ на отделенията по неонатология, родилните отделения и отделения по детска хирургия в помощ на хиляди деца, а в близките седмици с падането на повечето световно епидемиологични мерки и отварянето на повечето граници се очакват да бъдат дарени още 9 медицински апаратури.

Екипът на Сдружение „Аз Вярвам и Помагам“ изказва огромна благодарност към всеки, който събира капачки и специални благодарности на всеки един доброволец, който се включи по време на събитието

Видео: Мердин Берберов, Нова Варна

Публикувано от Ивайла Андонова

Завършила съм бакалавър Финанси и магистратура Артмениджмънт. Вдъхновението ми са музиката и хората. Обичам думите да се леят както мелодията, която образуват нотите в един такт и едновременно с това да предизвикват емоция във всеки един човек, до когото се докоснат.