in ,

Млада майка от Каварна има нужда от помощ в борбата ѝ с коварна болест

Снимки: helpkarma

Кампания „Заедно да спасим Нели” стартира в платформата Helpkarma

Тя е в подкрепа на 30-годишната Нели Маринова от Каварна, която страда от коварно заболяване и има нужда от финансова подкрепа. Кампания се организира и в родния й град Каварна от хора с добри сърца, които доскоро помагаха за набиране на средства за 11-годишната Сиана от Българево. Както Про Нюз Добрич писа, детето почина малко след като постъпи за лечение в клиника в Турция.

Нели Маринова е самотна майка на едно прекрасно момченце на име Боби, което се ражда преди 6 години без ръчичка и му е поставена протеза. Майката споделя, че детето не може да се обслужва без нейна помощ и подкрепа, а скоро ще бъде ученик. Животът е толкова коварен и не знаеш какво още ще ти поднесе и за какво трябва да си подготвен, допълва Нели.

Младата жена споделя, че на 10 юни м. г. е диагностицирана с рак на шийката на матката. Претърпява две тежки операции. Първата е на 3 юли 2019 година, подобрение има само първия месец. След това болките се възвръщат и на жената е назначена лъчетерапия, от която състоянието й не се подобрява особено. През т. г., след осем месеца лутане, й е направена втора операция с доста изрязване по вътрешните органи, което води до поставяне на стома. След това й е назначена химиотерапия, от която е изкаран само един курс.

Нели отслабва толкова много, че й е непосилно да става от леглото, тежи около 30 кг. Има нетърпими болки в областта на таза и лимфедем (подуване) на десния крак.

„Имам нужда от вашата подкрепа, защото необходимата сума за лечението е непосилна за мен и моето семейство. Длъжна съм да опитам всичко заради детето си”, споделя младата жена. Тя обяснява, че лечението й ще се състои в укрепване на организма, стабилизиране на кръвните показатели, допълнителни изследвания и медикаментозно лечение на онкологичното заболяване.

„Вашата подкрепа е единственият ми шанс да събера нужните средства, за да бъда отново здрава и да отгледам моя син Боби. Вече съм толкова изтощена и не знам колко още ще издържа, но едно знам със сигурност – до последно ще се боря, защото искам да живея, искам да видя как детето ми пораства!”, допълва Нели Маринова.

Организаторите на кампанията й в Каварна вярват, че ще успеят заедно да помогнат на младата майка. Те са организирали в социалната мрежа търг за набиране на средства в групата „Продавам „В помощ на Нели”. Предстои да разкрият и дарителска сметка.

Публикувано от Ивайла Андонова

Завършила съм бакалавър Финанси и магистратура Артмениджмънт. Вдъхновението ми са музиката и хората. Обичам думите да се леят както мелодията, която образуват нотите в един такт и едновременно с това да предизвикват емоция във всеки един човек, до когото се докоснат.