in

Доц. Ангел Кунчев ще поиска удължаване на извънредната епидемична обстановка в страната

Снимка: Министерски съвет

Заради усложнената ситуация в Доспат, Сърница и Сливен се налага удължаване на извънредната епидемична обстановка в страната. Това обяви в Пловдив главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев

Според него това не е втора вълна на вируса, защото разпространението не е дифузно, а по огнища, информират от БНТ

Ситуацията в Доспат е усложнена. Затова са необходими общи мерки, които да се провеждат едновременно във всички общини. По този повод в момента в Пловдив главният здравен инспектор Ангел Кунчев събра на среща епидемиолозите от Смолян, Пазарджик и Благоевград и кметовете от региона.

Стана ясно, че извънредната обстановка ще се удължи.

„Дали ще е месец или по-малко, според мен при тази ситуация е добре това да стане. Защото по закон нещата са така устроени, че ако тя отпадне ние нямаме основание да налагаме и граничните мерки“, каза Ангел Кунчев.

Според Кунчев работници в предприятието за играчки в Доспат са прикривали симптомите на заразата от страх да не останат без работа.

В следващите дни ще се вземе решението докога ще бъде удължена извънредната епидемична обстановка в страната.

Публикувано от Ивайла Андонова

Завършила съм бакалавър Финанси и магистратура Артмениджмънт. Вдъхновението ми са музиката и хората. Обичам думите да се леят както мелодията, която образуват нотите в един такт и едновременно с това да предизвикват емоция във всеки един човек, до когото се докоснат.