in

На бар с маски: Отново са задължителни

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Това стана ясно на извънреден брифинг на представители на Щаба и министъра на здравеопазването Кирил Ананиев

Министър-председателят Бойко Борисов свика работна среща в Министерския съвет във връзка с актуалната ситуация с разпространението на COVID-19. В рамките на разговора бяха обсъдени данните относно разпространението на новия вирус. На премиера Борисов беше докладвано, че обстановката се следи изключително внимателно и в този контекст започва масов контрол за изпълнението на противоепидемичните мерки. Министър-председателят Борисов за пореден път изтъкна, че опасността от COVID-19 не е отминала и че за борбата срещу коронавируса от най-голямо значение и към момента продължава да бъде спазването на физическа дистанция, дисциплина и стриктна дезинфекция.

След нея последва извънреден брифинг, на който бяха съобщени всички по-строги мерки, които отново ще влязат в употреба.

„Договорихме се все пак да предприемем следните мерки от 00:00 часа – всички мероприятия на закрито ще бъдат организирани при пълняемост до 50% от капацитета на съответната зала, като задължително се носят маски, шлемове и други предпазни средства. Това се отнася за нощни заведения, кина, театри и т.н.“, каза министърът, Кирил Ананиев.

„В закритите обществени места, в това число магазини, търговски центрове и т.н. да се спазва дистанцията от метър и половина и задължително да се носят маски. Персоналът задължително трябва да носи маски“, заяви той.

Публикувано от Ивайла Андонова

Завършила съм бакалавър Финанси и магистратура Артмениджмънт. Вдъхновението ми са музиката и хората. Обичам думите да се леят както мелодията, която образуват нотите в един такт и едновременно с това да предизвикват емоция във всеки един човек, до когото се докоснат.