in

Удължават извънредната епидемична обстановка (ВИДЕО)

Кадър: Фейсбук

Това обяви премиерът Бойко Борисов

Удължават епидемичната обстановка до 15 юли.Това обяви премиерът Бойко Борисов.

Борисов даде думата на здравния министър Кирил Ананиев, който изложи пред колегите си предложение за удължаване на извънредната епидемична обстановка до 15 юли. По думите му има увеличаване на разпространението на коронавируса и увеличение на броя на заразените медицински специалисти.

Здравният министър каза още, че вирусът продължава да е с неясен произход. Според него заразител може да бъде не само болен човек, но и асимптомен преносител.

„През този период няма да налагаме нови или стари строги мерки“, увери здравният министър Кирил Ананиев. И подчерта, че в сила остават изискванията за спазване на социална дистанция и отлична лична хигиена. Силно завишен ще бъде контролът.

Ананиев обяви, че ръстът в броя на заболелите и носителите на коронавируса от 9 юни насам е 3,2 пъти. Правели се обаче и значително повече тестове.

Премиерът предупреди, че ако не започнат хората да спазват дистанция по стадионите и в нощните заведения, това може да доведе до повторното им затваряне.

„Демокрацията е за дисциплинираните“, категоричен бе Борисов.

Той отбеляза и положителното в настоящата ситуация – нарастването на броя на оздравелите.

Публикувано от Ивайла Андонова

Завършила съм бакалавър Финанси и магистратура Артмениджмънт. Вдъхновението ми са музиката и хората. Обичам думите да се леят както мелодията, която образуват нотите в един такт и едновременно с това да предизвикват емоция във всеки един човек, до когото се докоснат.