Категории: Варна

Випуск 2020 на варненското Музикално училище осветиха новата Лятна сцена за изкуства с концерт (СНИМКИ)

Реклама

Концертът и изложбата за изпращането на абитуриентите осветиха новата Лятна сцена за изкуства на варненското Музикалното училище

Слънце, дами с елегантни летни шапки и щастливи усмивки на ученици, учители и родители изпълниха двора на Националното училище по изкуствата „Добри Христов“ – Варна на 27 юни за заключителното събитие на тази много различна учебна година. Концерт-изложба изпрати зрелостниците и същевременно даде старт на проявите в новата Лятна сцена на училището, за която все по-често ще чуваме в културния афиш на морската столица.

Снимка: Росен Донев

На добър път пожела на абитуриентите директорът на НУИ „Добри Христов“ – Варна, Румяна Петрова, която беше и диригент на Младежкия оркестър. От името на зрелостниците приветствие поднесе Свилена Иванова – едно от изявените лица на випуска, цигулар, концертмайстор на училищния оркестър.

Редуваха се прекрасни музикални изпълнения на талантите – и току-що завършили, и продължаващи обучението си в елитното варненско училище. Сред тях изпъкнаха образците на класическата музика – Сарабанда от сюитата „Класично и романтично“ на Панчо Владигеров и Марш на тореадора от операта „Кармен“ на Жорж Бизе.

Снимка: Росен Донев

Звучаха и фолклорни ритми в изпълнение на изумителния гайдар Александър Тодоров, и народни песни, поднесени от вокална дамска група от абитуриентки. С много аплодисменти бяха посрещнати и изпълненията на Александрина Петрова, Александър Димитров и Иван Манахов от класа по поп и джаз пеене. Всички участници в концерта бяха силно ентусиазирани от възможността да покажат равнището на своята подготовка и да зарадват публиката, която силно им липсваше в последните месеци.

Снимка: Росен Донев

Постиженията на класовете по изящни изкуства и графичен дизайн бяха събрани от зам.-директора Йорданка Манева в пъстра изложба, която представи преподавателят по живопис Красен Бербенков.

Снимка: Росен Донев

С много добри емоции започна пътят към успешна творческа кариера на завършилите тази година легендарното варненско Музикално училище. Артистичната общност в морския град ще ги очаква на големите сцени и в изложбените зали на Варна, а на мнозина пътят със сигурност ще мине през наши и световни университети и ще продължи много по-далеч и по-нагоре.

Още информация – във Фейсбук групата Национално училище по изкуствата „Добри Христов“ – Варна.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Министър Атанас Илков прие посланика на Украйна Н. Пр. Олеся Илащук

Двете страни изразиха готовност за засилване на оперативното взаимодействие в областта на вътрешните работи, съобщават…

преди 11 часа

Апелативният съд във Варна постанови 11 години затвор за изнасилване и блудство с малолетна

От Апелативен съд - Варна съобщават за медия "Нова Варна", че мъж ще бъде лишен…

преди 11 часа

Сарафов ще вземе имунитета на кандидат-депутата, арестуван заради купуване на гласове, без произнасяне от ЦИК

Както ви съобщихме по-рано днес кандидат-депутат е арестуван заради купуване на гласове. Впоследствие става ясно,…

преди 12 часа

МВР: В Карнобат е задържан мъж, държал у себе си множество документи за самоличност и дебитни карти

От пресцентъра на МВР представиха резултати от специализираните полицейски действия на територията на областите Бургас,…

преди 12 часа

Ето на коя дата откриват Сцена „Филиал“ във Варна

Все още следва да бъдат приключени някои довършителни работи, но по план откриването е в…

преди 12 часа

Американците панически изкупуват тоалетната хартия от магазините

Хората в САЩ панически купуват тоалетна хартия заради стачката на пристанищните работници. Това обаче се…

преди 12 часа