in ,

Заразеното дете от варненската детска градина е без изявени клинични симптоми

Снимка: Pixabay

Във връзка с разпространението на заболяването COVID-19 на територията на гр. Варна и областта, РЗИ Варна информира:

Към 30 юни са регистрирани 6 нови случая на лица от гр. Варна, с положителна проба за Covid-19. От тях 1 случай е на дете на 4 г. възраст, без изявени клинични симптоми, останалите 5 са мъже, на възраст от 22 до 47 години.

Регистрираните положителни случаи на COVID-19 нямат епидемиологична връзка и са на домашно лечение.

Продължава епидемиологичното проучване от служителите на Регионалната здравна инспекция за установяване на контактни лица.

Припомняме, че днес втора А група в детска градина „Ален мак“ ще бъде затворена, заради установена положителна проба на COVID-19 на заразеното дете, съобщават от дирекция „Образование и младежки дейности“ в Община Варна. Създадена е организация за уведомяване на родителите.

По предписание на РЗИ-Варна днес ще бъде извършена дезинфекция на групата, ще бъдат изследван персоналът. През деня останалите групи в детската градина ще работят, а вечерта ще бъде извършена дезинфекция на цялата сграда.

Публикувано от Ивайла Андонова

Завършила съм бакалавър Финанси и магистратура Артмениджмънт. Вдъхновението ми са музиката и хората. Обичам думите да се леят както мелодията, която образуват нотите в един такт и едновременно с това да предизвикват емоция във всеки един човек, до когото се докоснат.