in ,

Акция на НАП, ДАНС и ГДБОП проверява Черноморието от днес

Снимката е илюстративна

Контролните действия целят да гарантират проходите в хазната от туризъм

Съвместни проверки на НАП, ДАНС и ГДБОП стартират от днес по Черноморието. Контролните действия целят да гарантират проходите в хазната от туризъм. След проведен инструктаж инспекциите по Южното Черноморие вече започнаха, предаде НОВА.

В акциите по Южното Черноморие участват както служители от Бургас, така и командировани техни колеги от страната.

Контролната кампания на Националната агенция по приходите е насочена към спазване на данъчното и осигурителното законодателство, поясни говорителят на ведомството в Бургас Христо Узунов.

Във фокуса на вниманието ще са хотели, ресторанти, временни туристически обекти.

„Ще има много патрулни двойки, ще има открити наблюдения на различни търговски обекти и разбира се, действия на принципа на „тайният клиент“. Не търсим напрежение. Очакваме доброволно спазване на данъчното и осигурителното законодателство“, каза Узунов.

Ще се проверяват обороти, данъци, касови бележки, фискални апарати, трудови договори на сезонни работници, казаха още от НАП.

Вече са налице и първите арести за тероризъм в Бургас. Това потвърди Иван Гешев, главния прокурор на България.

По публикацията работи: Ивайла Андонова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/