in ,

Паркирането през деня вече не е мираж, след пускането на „Синя зона – широк център“ (СНИМКИ)

Снимка: Мердин Берберов, Нова Варна

Това показа проверка на фоторепортера на Нова Варна из улиците на града, които от вчера влизат в рамките на платената „Синя зона-широк център“

Снимка: Мердин Берберов, Нова Варна

Ден след въвеждането в експлоатация на част от „Синя зона-широк център“ във Варна, паркирането през деня вече не е предизвикателството, с което се сблъскваха варненци ежедневно.

Снимка: Мердин Берберов, Нова Варна

Припомняме ви, че начините за плащане на почасово паркиране в „синята зона“ са няколко: чрез сайта, чрез мобилно приложение, чрез SMS или в брой. Паркирането чрез мобилното приложение „Варна паркинг“ – „Виртуален паркинг метър“ – дава възможност за избиране на период за паркиране между 30 минути и 3 часа. Също така може да се запазят номерата на различни автомобили за бърз достъп. Приложението може да се изтегли за Android или iOS, след което трябва да се регистрира и да се зареди виртуален портфейл.

Снимка: Мердин Берберов, Нова Варна

Друг начин за плащане е изпращане на съобщение. Клиентите на българските мобилни оператори трябва да изпратят SMS на номер 1352, с текст, в който е посочен номера на автомобила. Съдържанието на SMS трябва да възпроизвежда буквално табелата с регистрационния номер на съответното пътно-превозно средство. Таксуването на паркиране с SMS е за един час и включва цената за едно съобщение от 1 лев, плюс стойността на SMS-а към мобилния оператор. Успешно заплащане се счита за извършено, когато клиентът получи обратно потвърдително съобщение.

Снимка: Мердин Берберов, Нова Варна

Третият начин за плащане е в брой и се извършва в търговски обекти, които са отбелязани със стикер, на който е изписано на български и английски език „Тук можете да платите кратковременно паркиране „Синя зона“. Цената е също 1 лв. на час.

Снимка: Мердин Берберов, Нова Варна

Паркингът в Морската градина, до който се стига по подлеза до Спортна зала, също е част от зоната.Местата в широкия обхват на синята зона във Варна са приблизително колкото подадените заявления – 3247.

За ваше улеснение и по-добра ориентация добавяме отново картата, която показва обхвата на новата зона:

Община Варна

Публикувано от Ивайла Андонова

Завършила съм бакалавър Финанси и магистратура Артмениджмънт. Вдъхновението ми са музиката и хората. Обичам думите да се леят както мелодията, която образуват нотите в един такт и едновременно с това да предизвикват емоция във всеки един човек, до когото се докоснат.