in

Посланикът на Франция с дарение за варненски деца (ВИДЕО/СНИМКИ)

Снимка: Мердин Берберов, Нова Варна

Посланикът на Франция в България Фларанс Робин беше на посещение във Варна днес

Повод да посети морската столица e дарение, което е насочено към Центровете за настаняване от семеен тип в ж.к. „Изгрев“. Посолството на Франция предостави десет таблета и две многофункционални копирни машини, в помощ на обучението на учениците, които живеят там.

Снимка: Мердин Берберов, Нова Варна

Официалната церемония по предоставянето на дарението се проведе днес от 10.30 часа в двора на ЦНСТ в ж.к. Изгрев – Варна.

Снимка: Мердин Берберов, Нова Варна

Дарението в полза на ЦНСТ в ж.к „Изгрев“ се вписва в поредицата от дарения, направени от Посолството на Франция в навечерието на 14 юли, Националния празник на страната, с които дипломатическата мисия и изразява своята солидарност с България в контекста на епидемията Covid-19.

„Реших с част от средствата, които бяхме планирали за прием, да направим дарения за болницата в Харманли и за центровете за настаняване от семеен тип във Варна. Пожелах да се присъединя към сериозните усилия, които полага Община Варна за подкрепа на тези деца. С дарението желаем да подпомогнем учебния процес, ако отново се наложи той да бъде дистанционен поради санитарни мерки“, заяви Н. Пр. Флоранс Робин.

Снимка: Мердин Берберов, Нова Варна

„Благодаря за благородния жест, вярвам, че децата ще оценят подаръците“, заяви кметът Иван Портних. Той припомни, че Община Варна е пример с богатата си социална програма, която продължава да бъде развивана. Тази година в морската столица започва изграждането на още два центъра за хора в неравностойно положение. Кметът припомни, че къщичките за настаняване от семеен тип, които са в обхвата на целия град, са създадени в резултат на политиката за децентрализиране на социалните услуги. Благодарение на това тези млади хора живеят в една среда, която се доближава в максимална степен до семейната.

Видео: Мердин Берберов, Нова Варна 

Публикувано от Ивайла Андонова

Завършила съм бакалавър Финанси и магистратура Артмениджмънт. Вдъхновението ми са музиката и хората. Обичам думите да се леят както мелодията, която образуват нотите в един такт и едновременно с това да предизвикват емоция във всеки един човек, до когото се докоснат.