Категории: Любопитно

Вижте най-мистериозните места на планетата, човечеството няма отговор за тях

Реклама

Все още на нашата планета има места, които будят странни чувства. Неразгадани остават територии, където човешката логика и познания нямат власт. Тези места винаги са вълнували любопитството на човечеството. Тук може да видите някои от тях:

Тази колекция ще покаже седем места за чиито загадки нито учените, нито мистиците все още са стигнали до еднозначно заключение, предава blitz.

1. Река Кататумбо във Венецуела

На мястото, където река Кататумбо се влива в езерото Маракайбо, постоянно се наблюдава феерично явление – тук без да спират удрят гръмотевици и мълнии.

Гръмотевичен облак над Кататумбо произвежда около милион мълнии годишно, всяка с капацитет от около 400 000 ампера. Мълниите се виждат не само в бурни дни, които продължават 150 дни в годината, но и в обикновени дни, по 10 часа на ден.

2. Кулата Гластънбъри във Великобритания

Кулата, някога част от църквата „Св. Михаил“, се намира на един от най-красивите хълмове в Съмърсет. Има вярване, че тази кула е входът към другия свят. Тук, според легендите, се появяват приказни създания и действат специални закони на времето. Дори учените са принудени да признаят, че хълмът е пропит с най-мощната фино-вълнова енергия.

3. Ричат в Мавритания

На тази геоложка формация се приписват около шестстотин милиона години. Ричат наподобява око, така че е наречено „окото на Земята“. Това чудо се намира в западната част на Сахара и може да се наблюдава дори от Космоса. Говори се, че тази формация се дължи на падането на метеорит. Смята се също, че това е устието на изчезнал вулкан. Мистиците обаче твърдят, че това е допотопен космодрум, който сега служи като пътен знак за извънземни космически кораби.

4. Дяволската кула в САЩ

Това е планина, която прилича на гигантски пън и се намира в Уайоминг. Планината изглежда като създаден от човека феномен, но учените смятат, че произходът на този обект е естествен. Всъщност обаче никой не може убедително да обясни произхода на това възвишение. Местното население все още говори с ужас за това място и го заобикаля. Катерачите също не рискуват да тестват тази планина. Има легенда, че самият дявол седи на върха на планината и пуска мълнии.

5. Боди в САЩ

Този малък миньорски град е град-призрак в Калифорния. През 1880 г. тук живеели десет хиляди души, но след това находищата изсъхнали и населението напуснало града. Сега Боди се смята за прокълнато място. Според легендата, който вземе нещо тук за спомен, дори камъче, ще бъде нещастен.

6. Говорещото дере в Русия

Това е мистериозно място, разположено в покрайнините на Москва, в природния резерват Коломенское. Съществува поверие за мистичен времеви цикъл, който понякога се появява тук под формата на зелена мъгла, попадаща в която хората просто изчезват. Струва им се, че те се скитат в мъглата само за няколко минути, докато десетилетия минават в земното време.

7. Острови Гайола в Италия

Тези два острова са свързани с мост в Неаполския залив. Те са изключително красиви. На един от островите има вила, която отдавна е изоставена. Това място в Италия се смята за прокълнато – всички предишни жители на вилата приключват живота си странно или са се озовали в психиатрични болници, затвори или са фалирали … Поради тази репутация вилата вече няма купувачи, само любопитни туристи решават да постоят тук известно време.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Да не пропуснем някого: Много хора празнуват имен ден през новата седмица

През новата седмица има много хора , които имат имен ден.На 21 май имен ден…

преди 3 часа

Блъснаха майка с две деца на пешеходна пътека

Стана ясно, че две деца и майка им пострадаха при катастрофа на бул. "Васил Априлов"…

преди 3 часа

Александър Младенов: Майка ми винаги е имала мнениние за всичко свързано с мен

Самият Александър Младенов от телевизизионният формат "Ергенът" заяви, че не направи избор между Магдалена и…

преди 3 часа

Официално: Избраха двама претенденти за сливенски митрополит

Както е известно днес, в Сливен за втори път от началото на годината беше проведен…

преди 3 часа

Кайсиите и техните божествени свойства: Защо всички са луднали по този плод

Както е известно кайсиите имат изключително висока хранителна стойност. Те съдържат витамин А, витамин С,…

преди 3 часа

АПИ с важна информация за всички шофьори

От 9:00 ч. утре - 20 май, до 9:00 ч. на 22-ри май водачите да…

преди 3 часа