in

Варненчета разработват собствен късометражен анимационен филм

Снимка: ЦПЛР - ОДК Варна

Възпитаници на школа „Братя Люмиер“ работят върху свой филм под ръководството на Карин Миралес

Под вещото ръководство на Карин Миралес (Франция) децата от кино школа „Братя Люмиер“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, участват в специален уъркшоп, който е част от XVI издание на Световния форум за анимационно кино, който върви във Варна.

Подпомогнати от студенти в НБУ – бъдещи магьосници в анимацията и доцент д-р Радост Нейкова, малки и големи се втурват в създаването на нов свят.

В първия ден децата се опознават, създават по групи или индивидуално стори борд на своята история, а някои от тях дори пробваха началото на своята идея върху специална маса за анимиране. Съучастник в делото е и специална техника с програми.

На официалната церемония при закриването на филмовия фестивал в зала 1 на ФКЦ, която ще се състои на 13-ти септември, зрителите ще имат възможност да видят техния късометражен анимационен филм.

Децата от школа „Братя Люмиер“, както и Елица Матеева, художествен ръководител на школата, са акредитирани гости на международната филмова проява.

Публикувано от Моника Цанкова

Завършила съм бакалавър „Бизнес икономика“ в Икономически университет – Варна. Обичам да се развивам в различни сфери и да обогатявам знанията си ежедневно, а журналистиката винаги ме е вълнувала. Обичам да чета, но повече обичам да пиша.