Категории: Варна

Предстои откриване на новата учебна година в Икономически университет – Варна

Реклама

То ще се състои на 14-ти септември в двора на университета, а учебните занятия за 2, 3 и 4 курс ще започнат на другия ден

Предстои официалното откриване на новата академична 2020/2021 г. в Икономически университет – Варна, което ще се състои на 14.09.2020 г. /понеделник/ от 10.00 ч. в двора на университета. На тържествената церемония ще бъдат връчени отличията „Студент на годината“ и „Докторант на годината“.

Първокурсниците ще имат възможност на 14 и 15 септември да опознаят своя университет по време на традиционните информационни дни, чиято програма е публикувана в сайта на ИУ – Варна.

Учебните занятия за студентите 2, 3 и 4 курс ще започнат на 15.09.2020 г.

С решение на Академичния съвет е утвърдена следната организация на учебния процес в ИУ – Варна за ОКС „бакалавър“, редовна форма на обучение през зимния семестър на учебната 2020/2021 година в условията на COVID-19:

1. Осъществяване на обучение (синхронно) в електронна среда от разстояние на потоци над 150 души (провеждане на онлайн лекции основно при фундаменталните дисциплини – задължителни и избираеми).

2. Присъствено провеждане на лекционните занятия с потоци между 80 и 150 души при спазване на изискването за 50% заетост на капацитета на залите и утвърдените противоепидемични мерки.

3. Присъствено провеждане на лекции с потоци под 80 души и всички семинарни/лабораторни/практически занятия при спазване на утвърдените противоепидемични мерки.

Тази организация на учебния процес създава условия за намаляване на средата на взаимодействие в ИУ – Варна, отчитайки ограниченията, свързани с човешките ресурси и материалната база.

Информираме Ви, че всички места по държавна поръчка в ИУ – Варна са запълнени. Кандидатстващите за учебната 2020/2021 година във висшето училище бяха значително повече от определените места. Засилен интерес към предлаганата образователна услуга беше регистриран още по време на ранния прием, когато са заети 49% от квотата за държавна поръчка в образователно-квалификационна степен „бакалавър“.

Най-желаните специалности на ранен прием са: „Международни икономически отношения“, „Счетоводство и одит“, „Счетоводство и финанси“. При основния прием най-желани са специалностите „Туризъм“, „Информатика и компютърни науки“, „Дигитални медии и ПР“ и „Стокознание и митническа дейност“.

За най-предпочитаните специалности се конкурираха по повече от 8 – 10 кандидат-студенти за едно място, като минималният бал е над 22 (при 24 максимален). Сериозен интерес имаше и към специалностите с преподаване на английски език „Международен бизнес“ и „Бизнес и мениджмънт“. Специалност „Бизнес и мениджмънт“ ще стартира за първи път през тази учебна година.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Масови полицейски проверки по пътищата на страната

12 238 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за…

преди 8 секунди

Круизен кораб катастрофира в река Дунав: Има загинали

Стана ясно, че двама души загинаха, а други петима бяха в неизвестност след предполагаем сблъсък…

преди един час

ПП-ДБ се сринаха в социологията

Стана ясно, че една четвърт от традиционните избиратели все още не са решили за кого…

преди един час

Внимание, шофьори: Ако пътувате за Бургас утре, това е важно за вас

Утре шофьорите да се движат с повишено внимание между 60-ти и 62-ри км на АМ…

преди 3 часа

Обявиха последни новини за състоянието на словашкия премиер

Стана ясно, че животът на словашкия премиер Роберт Фицо вече не е в опасност след…

преди 3 часа

Почина една от най-популярните личности в света

Стана ясно, че е починала Алис Стюарт. Тя е ветеран политически съветник и политически коментатор…

преди 4 часа