Категории: България

3 години откакто Алекс я няма, а въпросите около смъртта й остават без отговор

Реклама

Александра Герчева загина при пътнотранспортно произшествие на 10-ти май, 2017 г.

Близките й и до ден днешен не са получили отговори на много въпроси около смъртта на момичето.

Те оправят отворено писмо към всички компентентни институции, от които трябва да получат отговори.

Публикуваме текста на отвореното писмо без редакторска намеса:

„Здравейте това писмо е написано с апел към всички вас, които познавахте бегло или лично Алекс Сандра Герчева да го споделите, за да стигне до повече хора . Благодаря предварително!
Алекс почина на 10.05.2017, а ние и до днес не можем да получим отговори…
Отворено писмо
До Окръжен съд – гр. Шумен
До ВКС – гр. София
До Главния Прокурор на България г-н Иван Гешев
До всички електронни и национални медии
Уважаеми госпожи и господа ,
С това отворено писмо до Вас, отправяме няколко въпроса свързани със смъртта на Александра Георгиева Герчева, която почина при ПТП- на 10.05.2017г.
Вече 42 месеца искаме и чакаме истината свързана с Алекс. Ако за някой това е само статистика, за нас е кауза и ще борим до край за истината, истината и само истината!
Кой и защо с всички сили и средства се мъчи да вмени вина единствено и само на Алекс, защото е мъртва и не може да говори?
Или защото беше “осиновена, а другата участничка в ПТП-то има дете и трябва да и помогнем”? Това е казано на родителите на Алекс на 15.05.2017 от разследващият само 5 дни след смъртта и. Що за наглост и цинизъм!
Защо магистратите лансират живия, а не търсят обективната истина за починалите-те жертва на системата ли трябва да бъдат?
Базирайки се на последното Постановление за прекратяване на ДП по вина на Алекс без да е доказано безспорно това са и въпросите :
1) Защо се отказва следствен експеримент (препоръчан от зам. главен прокурор на България)? Защо не се спазва върховенството на властта?И при отказ-чие здраве ще бъде застрашено? Кой и защо се страхува от това?
2) Защо е допуснато АТЕ по първа автоекспертиза да е съсед, баща на приятелката и съпруг на “свидетел”? Допълваме, че свидетеля не е пряк очевидец, а косвен! Не е ли конфликт на интереси и заинтересованост? Не е ли на лице умишлена заблуда?
3)Защо не се приема спирачния път(следи) ясно видими на снимките (предоставени от медия), а същотака коментирани още при извършения оглед на местопроизшествието с разследващия полицай? Като същият е пряко обоснован от пострадалите.
4) Защо има талкова “волни” или “неволни” пропуски при първоначалният оглед на местопроизшествието-касае ли се за умишлено прикриване, заличаване и/или некомпетентност на служителя?
5) Защо не се коментират липсата на 3бр. тирове, които Алекс е изпреварвала по думите и твърденията на другата участничка в ПТП-то? А и според нейните твърдения това е първопричинат за катастрофата. От снетите данни от камерите за видеонаблюдение е видно, че такива тирове няма!!! Само двете коли са на платното, кого тогава е изпреварвала Алекс ? Или просто е била застрашена от насрещната кола и е направила опит за спасяваща маневра?
6) Защо след като е доказано (видно от протоколите за разпит на свидетели), че ръчната спирачка не е вдигната от друг човек след ПТП-то (тялото на Алекс лежи върху нея) също не се признава, че е вдигната от Алекс? Ако не е тя, кой тогава е този човек и защо не е намерен?
7) Защо не са проверени протриванията на гумите на форда управляван от Алекс?
8 ) Защо се твърди, че няма спирачен път и от двата автомобила? Видно на снимковия материал направен минути след катастрофата не е така.
9) Защо още от първата автотехническаекспертиза се допуска внушаване на вина на Алекс и само на Алекс, без да е категорично и безспорно доказана вината и?
10) При толкова много пропуски и бързане да бъде прекратен случая се питаме защо ни се отказва наблюдаващият прокурор да бъде сменен ( има такива молби) или случаят да бъде изнесен от град Шумен, защо?
Има още много неизяснени въпроси по този казус. За това се обръщаме към Вас, защото това е във вашата компетенция. Съдете, пишете не само по закон, но и по съвест!
Чакаме за отговори дами и господа!“

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Пълна прогноза за времето през новата седмица

В понеделник ще бъде предимно слънчево, северозападният вятър постепенно ще отслабне. Минималните температури ще бъдат…

преди 4 минути

COVID се завърна: Това са симптомите на новия вариант

От какво се разболяваме днес, промениха ли се симптомите на COVID-19 и защо в страната…

преди 12 минути

Пътнически самолет се запали при кацане на летището

Стана ясно, че самолет на авиокомпания Frontier Airlines се е запалил по време на твърдо…

преди 13 минути

Внимание, пенсионери: Важно съобщение за вас от НОИ

Изплащането на пенсиите през октомври т.г. чрез пощенските станции ще започне на 7 октомври (понеделник)…

преди 15 минути

До часове спират тока на всички тези места във Варненско

На 07.10.2024 г. В периода 8:00 ч. до 17:00 ч. Поради неотложни ремонтни дейности на…

преди 17 минути

Честит имен ден на всички, които празнуват днес

Днес, на 6 октомври християните почитат Свети апостол Тома, наричан „Неверни“. Освен имениците, на този…

преди 19 минути