in

За първи път от 100 години насам: Във Варна отвори врати нов храм

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Морското училище във Варна вече има свой храм. Храм „Св. Николай“ във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ вече e пристан за вярващите. Освещаването се състоя днес, в неделя, на 20 септември 2020 г. 

 Ритуалът „Обновление“ бе извършен от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, в присъствието на десетки дарители, ктитори и приятели на Училището, научаваме от сайта на учебното заведение.

В края на 2015 г. на територията на Морско училище Негово Високопреосвещенство митрополит Йоан освети мястото и положи основния камък, където бе съграден новият храм, посветен на свети Николай, архиепископ Мирликийски, Чудотворец.

Храмът е построен изцяло от дарения и е уникален, защото е първият новопостроен във Варна от 100 години насам, и е в чест на един от най-прославените Божии последователи – свети Николай, Чудотвореца и бързия небесен застъпник на християните във всички времена, по всички земи, морета и океани.

От днес Морско училище вече има свой духовен дом, в който всеки може да влезе и отправи молитва.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/