in

Хванаха бургазлия да мами пенсионери във варненско, представяйки се за общински служител

Снимка: МВР

В хода на специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната  престъпност, провела се на територията на община Аксаково и община Варна, под наблюдението на прокуратурата, е задържан 41-годишен мъж от Бургас, извършил кражба и въвел в заблуждение самотноживущи възрастни хора.

Установено е, че мъжът се е представял за общински служител и е предлагал на потърпевшите да им съдейства за увеличение на пенсиите или да им осигури евтини дърва. Измамите са извършени на територията на няколко области. На мъжа е повдигнато обвинение, задържан е за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Проверените по време на специализираната операция лица са 476, проверените автомобили са 360. Задържани са общо 23 души – четирима са известни на органите на реда във връзка с джебчийски кражби, седем души са проявени по линия на различни измами и седем са извършителите на кражби.  Установени са 45 нарушения на ЗДвП, взето е отношение във всички случаи, като в три от тях става дума за управление на МПС без свидетелство за правоспособност.

ДОКЛАДВАЙ ЗА НЕРЕДНОСТ

Публикувано от Снежи Раева

Завършила съм специалност "Журналистика" в ШУ "Епископ Константин Преславски". Работила съм в сферата на медиите.