in

Варненско село е рекордьор по сватби

Снимка: Pixabay

Село Аспарухово се намери във Варненска област. Старото му име е Ченге. Известно е с гостоприемните хора, интересния фолклор, дивната природа, а сега и със сватбите в него, които стават все повече. 

Там живеят около 700 души, като по-голяма част от тях са заети в сферата на туризма, предаде NOVA.

„Идвайки в Аспарухово, хората усещат истинското, българското, природата. Съвсем близкия контакт с вода, планина и най-вече човешко отношение и посрещане от нас, каза кметът на населеното място Мария Георгиева.

Броят на сватбите в населеното място расте с всяка изминала година. Едно от основните предимства е, че там има възможност за изнесени бракове.

„Имаме много красиви хотели, къщи за гости, които дават уникалната възможност – идвайки в Аспарухово, всичко да бъде в затворен кръг”, добави Георгиева.

Кремена и Радослав са една от двойките, които избират мястото за своята сватба. „Самото място предразполага. Обстановката е романтична, както и природата. Това е нещото, което ни притегли”, разкри Кремена.

Въпреки пандемията, от началото на лятото в селото са се венчали над 20 двойки. Местните се надяват през следващото лято Аспарухово отново да е предпочитаната сватбена дестинация.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/