in

Уникално за Европа Джаз Трио ще гостува във Варна

Снимка: Varna Jazz Days 2020

Уникално за Европа Джаз Трио гостува във Варна на 17 октомври. Арфата, такава каквато не сме я чували, с нов модерен облик и с достойно място в света на джаза

Зад триото стои българката Росица Милевска. Тя е една от малкото джаз арфистки в света и има издадени вече два албума. От години живее и работи на френския лазурен бряг и пристига специално за есенното издание на фестивала VARNA JAZZ DAYS на 17 октомври.

Лекотата, с която съчетават своите гласове и интсрументи правят изпълненията им енергични и емоционални, а в композициите и интерпретациите си използват влиянията на класическата музика, бъгарския фолклор и джаза. През годините печелят публиката на много фестивали по света, откъдето си тръгват и с редица награди. Групата умело и убедително затвържада мясото на арфата в света на модерната джаз музика.

Росица Милевска – арфа, глас
Франк Льо Дон – бас
Седрик Льо Дон – барабани 

В рамките на фестивала, който ще се проведе на 17-18 октомври в читалище Отец Паисий (Маяковски), ще вземат участие още варненският тромпетист Нейко Бодуров с неговия квинтет., soul & r&b певицата LINA NIKOL и етно джаз групата OUTHENTIC.

Събитието се реализира с подкрепата на Фонд Култура към Община Варна.

Снимка: Varna Jazz Days 2020

Публикувано от Моника Цанкова

Завършила съм бакалавър „Бизнес икономика“ в Икономически университет – Варна. Обичам да се развивам в различни сфери и да обогатявам знанията си ежедневно, а журналистиката винаги ме е вълнувала. Обичам да чета, но повече обичам да пиша.