in

Бременна жена е починала в болница в Силистренско. Води се разследване

Снимка: Pixabay

29-годишната жена е трябвало да роди днес, като планираното раждане е щяло да бъде с операция

Под надзора на Окръжната прокуратура в Силистра е започнало разследване по случай с починала бременна жена.

Досъдебното производство от компетентността на Окръжната прокуратура се води за евентуално престъпление по член 123, ал. 1 от НК. Текстът ангажира наказателната отговорност на всеки, който причини смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

Рано сутринта на 5 октомври 29-годишна бременна жена от село Водно, община Дулово, се почувствала зле. Това било третата й бременност. Съпругът й подал сигнал на спешния телефон 112. С линейка младата жена била отведена в спешния център в град Дулово в изключително тежко състояние.

Веднага след като жената пристигнала, медиците пристъпили към реанимационни дейности. Въпреки положените спешни професионални грижи от страна на медиците, жената починала.

Бременната трябвало да роди днес, 6 октомври, като планираното раждане щяло да бъде с операция.

По образуваното досъдебно производство, възложено на следовател от Окръжния следствен отдел в Силистра, се разпитват свидетели. Ще бъде назначена съдебномедицинска експертиза на починалата бременна жена.

Действията по разследването продължават.

Публикувано от Моника Цанкова

Завършила съм бакалавър „Бизнес икономика“ в Икономически университет – Варна. Обичам да се развивам в различни сфери и да обогатявам знанията си ежедневно, а журналистиката винаги ме е вълнувала. Обичам да чета, но повече обичам да пиша.