in

С над 2,8 промила зад волана: Мъж беше задържан благодарение на съвестен гражданин

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

54-годишен мъж от Шумен бил установен и задържан след шофиране в нетрезво състояние в града благодарение на 38-годишен местен жител

Малко след 11:30 часа 38-годишен водач на лек автомобил Фолксваген, който шофирал по „Райна Княгиня“ в града се разминал на косъм с водач на лек автомобил Опел „Зафира“ с шуменска регистрация.

Направило му впечатление, че водачът на опела криволичи по пътното платно. Последвал автомобила.

По ул.“Съединение“ направил няколко рискови маневри, включително навлизане в лентата за насрещно движение.

На ул. “Владайско въстание“ успял да го спре. Шуменецът видял, че мъжът зад волана е във видимо нетрезво състояние. Попречил му да продължи, като му взел ключовете на автомобила. Подал сигнал на 112, на място веднага пристигнал полицейски екип.

Пътните полицаи тествали водач на опела. Отчетени били 2,84 промила алкохол в издишания въздух. Отказал да даде кръвна проба за анализ.

Автомобилът бил иззет с протокол за доброволно предаване.

Мъжът бил задържан за срок до 24 часа в полицейския арест в РУ- Шумен. За извършеното престъпление е образувано бързо производство.

Публикувано от Моника Цанкова

Завършила съм бакалавър „Бизнес икономика“ в Икономически университет – Варна. Обичам да се развивам в различни сфери и да обогатявам знанията си ежедневно, а журналистиката винаги ме е вълнувала. Обичам да чета, но повече обичам да пиша.