in

Откритият труп в Радомирско се предполага, че е на изчезналата през януари Антониа. Семейството й проговори

Снимка: Pixabay

Вчера беше съобщено за открити човешки останки и куфар с коса, които разтърсиха жители на Радомирско. Предполагаше се, че те са на изчезнала през януари 30-годишна жена, което впоследствие се потвърди

Близките на изчезналата Антониа, чиито останки се предполага, че са открити на 3 октомври в Радомирско, разказват, че за последно са я видели в деня на изчезването й – Ивановден. Тогава им казала, че отива за няколко дни в Радомир при Любомир – мъжът, с когото имала връзка от около 4 години.

Отношенията им били бурни. Според майката на 30-годишната жена, понякога използвали наркотици, не рядко се стигало и до агресия.

„Имаше белег на челото и е споделила пред снаха ми, че е от Любо и ако не е била майка му, е щяло да стане много по-лошо”, разказва пред Нова телевизия майката на Антониа – Нели Стойнева.

Тя добавя, че е имало и молба за ограничителна заповед. След седмица обаче се обадили на Антониа и тя разбрала, че това значело никога повече да не вижда Любо и не се съгласила.

4 дни след изчезването й Любо заминал за чужбина. Полицията казва, че първо е бил в Германия, Австрия, а сега се намира в Италия. От тогава до днес, семейството на изчезналата жена не може да се свърже с него. Майката на Антониа се опитвала да разбере повече от бащата на Любомир. Звъняла му, той казвал, че нищо не знае, а последните месеци спрял да отговаря на обажданията й.

Сега разследващите не казват как са стигнали до останките. Но едно от предположенията е, че именно бащата на Любомир ги и завел до мястото.

„Нищо не мога да кажа. Води се следствие”, казва той. Засега няма нито обвинени, нито задържани за изчезването на Антониа.

Самоличността на жената, чийто труп е открит в началото на месеца, тепърва ще се установява. Освен останки е открит и куфар с коса.

„Открит е женски череп, челюст и куфар с коса. Тъй като от януари се издирва лице от женски пол, имаме предположения че останките са на това лице. Те са дадени за ДНК анализ”, казва говорителят на ОП-Перник Албена Стоилова.

От прокуратурата казват, че е образувано дело за отвличане. Ако ДНК експертизата се потвърди, работата ще продължи за убийство.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/