in ,

7 задържани при специализирана полицейска операцията във Варненско

Снимка: МВР

19-годишен мъж от с. Горен чифлик е установен като извършител на кражба на два леки автомобила 

В хода на специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност, провела се на територията на община Долни чифлик, под наблюдението на прокуратурата, е установен извършителят на две кражби на леки автомобили, извършени в с. Горен чифлик през изминалата седмица.

Извършителят е на 19 години, местен жител, добре известен на органите на реда. По случаите има образувани досъдебни производства, работата по документиране на престъпленията продължава.

По време на операцията са образувани три бързи полицейски производства – за управление на МПС без свидетелство за правоспособност и в срок на изтърпяване на административно наказание, за управление на автомобил след употреба на алкохол с концентрация от 1,8 промила в издишания въздух и за притежание на наркотично вещество – марихуана (0,03 гр.).

Образувана е преписка срещу малолетен ученик от с. Старо Оряхово, извършил кражбата на мобилен телефон.

Проверените по време на специализираната операция лица са 587, проверените автомобили са 349. Задържани са общо 7 души. Установени са 45 нарушения на ЗДвП, взето е отношение във всички случаи.

Снимка: МВР

Публикувано от Моника Цанкова

Завършила съм бакалавър „Бизнес икономика“ в Икономически университет – Варна. Обичам да се развивам в различни сфери и да обогатявам знанията си ежедневно, а журналистиката винаги ме е вълнувала. Обичам да чета, но повече обичам да пиша.