in

Варненец получи условна присъда и солидна глоба за нарушаване на карантината

Кадър: Vbox7

22-годишен младеж от Варна беше осъден за нарушаване на мерки, издадени против разпространяването на заразна болест по хората

Деянието е извършено по време на обявено извънредно положение в страната, свързано със смъртни случаи и представлява престъпление по чл.355, ал.2 от Наказателния кодекс.

По силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, на подсъдимия бе наложено наказание от 3 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване се отлага с изпитателен срок от 3 години, както и глоба в размер на 10 000 лева.

В периода от 23 до 30 март тази година, след пристигане с полет до летище Варна от рискова страна, на основание издадено предписание от Регионалната здравна инспекция, подсъдимият бил поставен под задължителна 14-дневна карантина във връзка с разрастващата се пандемия от COVID-19.

Той посочил адрес на настаняване в град Варна, където трябвало да пребивава във визирания в предписанието срок, но през посочения период нарушил противоепидемичната мярка и напуснал жилището.

22-годишният подсъдим признава вината си и е съгласен с параметрите на наложеното със споразумението наказание. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Публикувано от Моника Цанкова

Завършила съм бакалавър „Бизнес икономика“ в Икономически университет – Варна. Обичам да се развивам в различни сфери и да обогатявам знанията си ежедневно, а журналистиката винаги ме е вълнувала. Обичам да чета, но повече обичам да пиша.