Категории: Спонсорирани

Какво показа Черно Море дотук в първенството и какво да очакваме?

Реклама

Почитателите на родното първенство вече видяха осем футболни кръга. За първи път в този сезон можем да видим, че редица отбори правят всичко възможно, за да пренапишат всеки сценарий и най-накрая можем да забележим, че силите се изравняват и дежурните водещи отбори този път хвърлят всички сили в битката за победа. Сезонът не започна толкова бляскаво за моряците и в момента можем да забележим, че се намират на не толкова престижното 11-то място.

Над тях откриваме Монтана, които към този момент поемат ролята на Ботев Враца и се превръщат в добре познатия скрит коз – винаги могат да доставят изненада. Черно море са с равен брой точки до Ботев Пловдив, а що се отнася до Славия и Етър, за тях спокойно можем да кажем, че не са заплаха. Един поглед към миналогодишния сезон ще ни напомни, че играчите на Илиан Илиев завършиха на 7-мо място, достигайки до там с 11 победи и 10 равенства.

Началото обаче не може да се нарече особено силно. За мнозина последната среща с Царско село е значително скандална, особено след победа в последната минута, при това за отсъждане на дузпа. Нещо повече, можем да забележим, че за някои ситуации нито футболистите, нито наставника имат обяснение. Въпросът е: какво наистина се случва във Варна? На първо четене можем да отчетем липсата на титуляри, при това за важни футболни срещи.

В мача срещу ЦСКА стана ясно, че Родриге Енрике и Стефан Станчев пропуснаха срещата и въпреки това моряците успяха да измъкнат точка от армейците. Преди месец станахме свидетели на продажбата на Патрик Андраде. За сметка на това пристигат нови играчи като Файсел Касми и Родриго Абреу де са Валела. Към това ще забележим, че постоянно се дава шанс на юношите от школата. Очевидно е, че промените в отбора и през последните 8 кръга се отразява на отбора, но това не означава, че играчите, както и самият Илиев не търсят решение на проблема.

Разбира се, има достатъчно време, за да се излезе от кризата и се надяваме наистина да бъде временна. Редно е да добавим, че варненци се изправиха в първите кръгове срещу отбори като Берое, Локомотив Пловдив и Лудогорец, които са доста сериозно предизвикателство за всеки отбор в класирането. Не трябва да забравяме, че букмейкъри като winbet bg са оптимисти и очакват много по-добри резултати в следващите кръгове, когато отборът ще излезе срещу Монтана, Левски, ЦСКА 1948 и Ботев Пловдив.

Варненци знаят много добре, че мястото им не е в дъното на класацията и ще трябва да инвестират малко повече време, за да оформят отбора си, както и да изградят правилната стратегия. Бързите промени през последните седмици се отразиха, но сега е важно отборът много по-бързо да започне да работи върху нова стратегия, както и скорост на игра, защото често забелязваме, че основните грешки винаги изненадват неприятно в края на срещите.

Що се отнася до нападателна сила, вече е осигурена и с право можем да очакваме малко по-сериозни резултати в следващите срещи. Една победа може да ги върне обратно в първенството, при това на много по-достойна позиция от настоящата.

Все още нищо не е изгубено и разликата между всички отбори е все още не е особено голяма, но този път моряците ще трябва да се постараят сериозно за повече от точка в равенство, необходими са победи и те няма да дойдат даром, особено след като забелязваме, че често противникът се стреми да приспива и бави играта. Черно море има нужда от повече атаки и агресия в играта и се надяваме, че с новите попълнения това условие ще бъде изпълнено.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Уникална комбинация: Ето с какво да ядете шоколада, за да е полезен за сърцето ви

Руският кардиолог д-р Герман Ганделман съветва хората да ядат на ден по 20 грама шоколад,…

преди 46 минути

Този вулкан бълва злато на стойност 6000 долара всеки ден

Вулкан на Антарктида изхвърля злато на стойност 6000 долара всеки ден. Става въпрос за вулкана…

преди 4 часа

Черешите ли се превърнаха в новото злато: Ето колко струват в Пловдив и в Англия

Много хора са удивени от цената, ня която се предлагат ранните череши. Оказва се, че…

преди 4 часа

Направиха нови записи на химните на Република България и Европа

В края на април министърът на културата маестро Найден Тодоров и Националният оркестър направиха нови…

преди 4 часа

Какви температури ни чакат по Черноморието утре?

От НИМХ прогнозират, че утре времето в страната ще бъде предимно слънчево, като това се…

преди 5 часа

Честито: Рапърът Боро Първи ще става баща (СНИМКИ)

Стана ясно, че рапърът от Варна Борис Мравков, известен с артистичния си псевдоним Боро Първи,…

преди 5 часа