in

Какво показа Черно Море дотук в първенството и какво да очакваме?

Снимка: ФК Черно море

Почитателите на родното първенство вече видяха осем футболни кръга. За първи път в този сезон можем да видим, че редица отбори правят всичко възможно, за да пренапишат всеки сценарий и най-накрая можем да забележим, че силите се изравняват и дежурните водещи отбори този път хвърлят всички сили в битката за победа. Сезонът не започна толкова бляскаво за моряците и в момента можем да забележим, че се намират на не толкова престижното 11-то място.

Над тях откриваме Монтана, които към този момент поемат ролята на Ботев Враца и се превръщат в добре познатия скрит коз – винаги могат да доставят изненада. Черно море са с равен брой точки до Ботев Пловдив, а що се отнася до Славия и Етър, за тях спокойно можем да кажем, че не са заплаха. Един поглед към миналогодишния сезон ще ни напомни, че играчите на Илиан Илиев завършиха на 7-мо място, достигайки до там с 11 победи и 10 равенства.

Началото обаче не може да се нарече особено силно. За мнозина последната среща с Царско село е значително скандална, особено след победа в последната минута, при това за отсъждане на дузпа. Нещо повече, можем да забележим, че за някои ситуации нито футболистите, нито наставника имат обяснение. Въпросът е: какво наистина се случва във Варна? На първо четене можем да отчетем липсата на титуляри, при това за важни футболни срещи.

В мача срещу ЦСКА стана ясно, че Родриге Енрике и Стефан Станчев пропуснаха срещата и въпреки това моряците успяха да измъкнат точка от армейците. Преди месец станахме свидетели на продажбата на Патрик Андраде. За сметка на това пристигат нови играчи като Файсел Касми и Родриго Абреу де са Валела. Към това ще забележим, че постоянно се дава шанс на юношите от школата. Очевидно е, че промените в отбора и през последните 8 кръга се отразява на отбора, но това не означава, че играчите, както и самият Илиев не търсят решение на проблема.

Разбира се, има достатъчно време, за да се излезе от кризата и се надяваме наистина да бъде временна. Редно е да добавим, че варненци се изправиха в първите кръгове срещу отбори като Берое, Локомотив Пловдив и Лудогорец, които са доста сериозно предизвикателство за всеки отбор в класирането. Не трябва да забравяме, че букмейкъри като winbet bg са оптимисти и очакват много по-добри резултати в следващите кръгове, когато отборът ще излезе срещу Монтана, Левски, ЦСКА 1948 и Ботев Пловдив.

Варненци знаят много добре, че мястото им не е в дъното на класацията и ще трябва да инвестират малко повече време, за да оформят отбора си, както и да изградят правилната стратегия. Бързите промени през последните седмици се отразиха, но сега е важно отборът много по-бързо да започне да работи върху нова стратегия, както и скорост на игра, защото често забелязваме, че основните грешки винаги изненадват неприятно в края на срещите.

Що се отнася до нападателна сила, вече е осигурена и с право можем да очакваме малко по-сериозни резултати в следващите срещи. Една победа може да ги върне обратно в първенството, при това на много по-достойна позиция от настоящата.

Все още нищо не е изгубено и разликата между всички отбори е все още не е особено голяма, но този път моряците ще трябва да се постараят сериозно за повече от точка в равенство, необходими са победи и те няма да дойдат даром, особено след като забелязваме, че често противникът се стреми да приспива и бави играта. Черно море има нужда от повече атаки и агресия в играта и се надяваме, че с новите попълнения това условие ще бъде изпълнено.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/