Категории: България

От Варна за Германия: Килограми марихуана бяха на път да отпътуват в диспенсър за вода (СНИМКИ)

Реклама

Под ръководството на Софийската градска прокуратура се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 242, ал. 2 от НК

На 14.10.2020 г., в Централния разпределителен център на куриерска служба в гр. София, била получена пратка, изпратена от гр. Варна. Същата била адресирана за Германия. Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ – отдел „Наркотици, оръжия и прекурсори“, извършили физическата й проверка, са установили, че тя съдържа диспенсър за вода, в който са скрити шест вакуумирани пакета, пълни със сухо тревисто вещество. При полеви наркотест веществото реагирало на марихуана, като общото му тегло е 3,190 кг.

Снимка: АП
Снимка: АП

Незабавно са били предприети действия по установяването на изпращача. Същият е бил идентифициран – гражданинът на САЩ Р. Г. (на 35 години), притежаващ и немска лична карта. Понастоящем мъжът пребивавал в гр. Варна.

Със съдействието на сектор „Борба с организираната престъпност“ – Варна са били осъществени оперативно-издирвателни действия и въпреки опита на чужденеца да се укрие, той е бил задържан. При претърсването на свързаните с Г. адреси са били открити следи от марихуана и бели таблетки, чиято експертиза предстои.

Р. Г. е бил привлечен в качеството на обвиняем за опит да пренесе през границата на страната високорисково наркотично вещество. След първоначалното му задържане за срок до 72 часа, наблюдаващият прокурор в Софийска градска прокуратура е внесъл в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо чужденеца. Същото е било уважено от съда.

Към настоящия момент е известно, че Р. Г. е криминално проявен в Германия, има множество присъди за причинени телесни повреди и разпространение на наркотични вещества – канабис и амфетамини.

По сигнал на българските митници, Немската митническа криминална служба е направила проверка на две пратки в процес на доставка в Германия. В тях са били открити общо 5 кг марихуана. Задържан е и получателят на пратките – майката на изпращача.

Разследването продължава.

Снимка: АП
Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Днес настъпва астрономическата есен

През тази година астрономическата есен ще настъпи на Деня на независимостта на 22 септември в…

преди 3 минути

Варна отбелязва 116 години от Независимостта на България(ПРОГРАМА)

Днес Варна отбелязва 116 години от Независимостта на България с тържествено честване, което ще де…

преди 7 минути

Честит празник, България:116 години независимост

На 22 септември честваме на 116-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България. На 22…

преди 9 минути

Навършват се 103 години от смъртта на Иван Вазов

Днес, на 22 септември се навършват 103 години от смъртта на Иван Вазов. Сърцето на…

преди 12 минути

Честит имен ден на всички, които празнуват днес

Днес, на 22 септември православната църква почита Св. свщмчк Фока, еп. Синопийски. Св. прор. Йона.…

преди 16 минути

Какво ще бъде времето днес по Черноморието

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Облачността над североизточните райони и…

преди 2 часа