in ,

Задържаха жена във Варна за кражба на над 20 хил. долара в друг град

Снимка: МВР

Обирът е станал на 29 септември от паркиран автомобил в Бургас, който е бил отключен

Задържана е жена за кражба на сумата от 22 000 щатски долара от паркиран в Бургас автомобил. Това съобщиха от ОДМВР – Бургас. В резултат на полицейските действия на служители от Първо Районно управление – Бургас по отношение кражбата на чанта от преносим компютър, съдържаща служебни документи и сумата от 22 000 щатски долара (служебни средства на варненска корабна фирма).

Обирът е осъществен на 29 септември тази година, около 17.30 часа, от купето на лек автомобил „Дачия Дъстър“, паркиран пред магазин „Абсолют“ на бул. „Демокрация“ 22.

Установена е извършителката на деянието – това е 33-годишна криминално проявена жена от Казанлък.

Същата е задържана от служители на Първо Районно управление – Варна.

Жената направила пълни самопризнания, като върнала сумата от 5 400 долара и 1 535 лв., както и бижута и луксозни стоки, закупени с част от откраднатата парична сума.

Установено е, че 33-годишният мъж спрял автомобила и влязъл в магазина, за да си купи храна и напитки, но не заключил купето на „Дачията“. Жената (без постоянна работа и адрес) преминала случайно покрай автомобила и видяла, че купето останало незаключено (отворила вратата, взела чантата от преносимия компютър и се укрила, напускайки Бургас същата вечер).

В резултат на множеството оперативно-издирвателни действия, предприети от полицейските служители е установена самоличността й, като са проследени различни нейни маршрути в България. Последно е локализирана във Варна, където е и задържана.

Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление – Бургас.

Публикувано от Моника Цанкова

Завършила съм бакалавър „Бизнес икономика“ в Икономически университет – Варна. Обичам да се развивам в различни сфери и да обогатявам знанията си ежедневно, а журналистиката винаги ме е вълнувала. Обичам да чета, но повече обичам да пиша.