in

Ще има ли нулева учебна година

Кадър: bTV

Към момента у нас 45% от учениците се обучават онлайн. Това заяви министърът на образованието и науката  Красимир Вълчев.

Няма да има нулева учебна година, увери той. Не във всички училища ситуацията е проблемна, изтъкна Красимир Вълчев, предаде btv.

Той даде да се разбере, че няма никакви политически съображения в затварянето на училищата. Няма лесно решение, призна Вълчев и допълни, че не може да даде предвидимост колко ще продължи всичко това, защото се търси най-доброто предложение.

Носенето на маски е оправданото решение, но не може да затворим всички деца вкъщи до март. Той посочи, че това, което се случва в образователната система е функция от общата ситуация в страната. В 7 области натискът върху здравната система е най-голям и се взе решение учениците между 6 и 12 клас да не учат присъствено, обясни Вълчев.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/