in

Проф. Рачев демонстрира фаталната грешка, заради която можем да пипнем коронавирус (СНИМКИ)

Кадър: NOVA

Професорът съветва, свалянето на маската да става от ушите и да се прибира в пликче

Не вярвам, че вирусът е модифициран или дизайнерски направен. Това заяви в ефира на NOVA климатологът проф. Георги Рачев, който тази седмица е коментатор заедно с имунолога доц. Андрей Чорбанов и певицата и актриса Мила Роберт.

„Специалистите казват, че е елементарен и глупаво устроен и именно заради това върши работа“, заяви той.

„Притеснява ме обаче фактът, че въпросите около вирусът и пандемията са повече отколкото в началото. Почти няма разрешени въпроси. Плаши ме, че целият свят е обхванат от паника и страх“, добави той.

„Важно е хората да знаят, че носенето на маска, като лигавниче, не помага. Движението с пипане на маската на магазинера е много опасно – пипа пари, продукти и плик и после пак я слага на лицето“, заяви Рачев.

Кадър: NOVA
Кадър: NOVA

Климатологът добави, че и клиентите правят това нещо – пипат маската около носа, за да я свалят и да вдишат, а после я слагат пак на лицето си, междувременно са пипнали какво ли не в магазина, а именно някоя от тези повърхности е можело да е заразена.

Той демонстрира и още нещо много опасно, което правят магазинерите и част от хората, които пазаруват – плюнчат или духат в пликчето, за да го разтворят по-лесно, махайки междувременно маската си. „Така сеят зараза навсякъде“, смята климатологът.

„Всеки маха маската не както трябва. Хваща се от ушите и се прибира в пликче“, казва той.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/