in

Здравният министър с добри новини за страната

Снимка: МС

Проф. Ангелов заяви, че медиците в болничните заведение се справят все по-успешно, тъй като са отчетени данни, които показват, че само за седмица излекуваните пациенти у нас са над 16 хил.

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов докладва актуалната обстановка в страната във връзка с пандемията. Той отбеляза, че се наблюдава намаление на натиска в лечебните заведения и обърна внимание на големия брой излекувани пациенти. Само за седмица те са 16 028.

„Това е един от рекордите, които постигаме, а това означава, че колегите в лечебните заведения се справят все по-успешно“, заяви здравният министър.

Той посочи още, че изпълнението на плана за ваксинация срещу COVID-19 върви по график и се изготвят списъците за имунизации на групите, работещи на първа линия. Министърът очаква първите доставки на ваксина у нас да са в началото на януари 2021 г.

Публикувано от Моника Цанкова

Завършила съм бакалавър „Бизнес икономика“ в Икономически университет – Варна. Обичам да се развивам в различни сфери и да обогатявам знанията си ежедневно, а журналистиката винаги ме е вълнувала. Обичам да чета, но повече обичам да пиша.