Категории: Варна

Ексклузивно: Пълната история за смъртта на Диляна, Димитър и Николас във Варна

Реклама

Основната версия, по която работи разследването е двойно убийство и самоубийство

Димитър, Диляна и Николас са жертвите на най-вероятния и най-стария мотив за престъпление на света – „любовта“ и ревността. Близки до жертвите споделиха пред екипа на „Нова Варна“ цялата история.

Тeжкoтo криминaлнo прecтъплeниe e извършeнo в цeнтърa нa Вaрнa, нa първия eтaж в блoк нa ул. „Мaкeдoния“. Основната версия е двойно убийство и самоубийство. 

Историята започва много назад във времето. Димитър Емилов Големанов е родом от Варна, на 40 години. Още на младини не крие русофилските си пристрастия и при възникването на конфликта в Украйна се записва доброволец – рейнджър в сепаратистите „Донецка Република“. Взимал е участие и в мисии в азиатски държави.

Снимка: Facebook

Там той придобива военен опит и познания за оръжията. Във средите на Варна многократно е изразявал познанията си по военно дело и е показвал негово интервю пред френски канал за участието му в боевете.

Отделно се пробва да развива бизнес с две фирми „Газ Аналит“ и „Г.О Пигмейстър“ ЕООД, а през 2019 г. регистрира сдружение „Варна Еко Парк“, в което участва и Диляна. Бизнесът му не успява да се развие, а сдружението внася предложение в Община Варна, което е отхвърлено след протест на жителите на кв. Галата.

Връзката му с Деляна започва преди повече от 4 години. През цялото време тя протича бурно, с много раздели и събирания. В същността на проблемите, които той разказва пред приятели, се корени двойствената ориентация на приятелката му в интимен аспект и множеството различни партньори. В една от историите, след пореден скандал преди около 3 години, Митко обръсва главата на Диляна. В друга история техните лични постижения излизат във известен сайт за възрастни и стават достояние и на регионалните жълти медии.

Диляна е отдадена и насочена към нумерология, астрология и други „науки“. Правила е и опити за публицистика в местни сайтове. Участвала е като модел в различни инициативи и събития.

Снимка: Facebook

Цялата история, довела до фаталния инцидент, започва още през лятото. Митко и Диляна живеят в Морската градина на Варна под наем. Митко се включва като инвеститор в печално известния нощен клуб „Контакт“ с още двама партньори. След провала на клуба остават множество задължения към Митко, които той не успява да събере. Както той сам се изразява пред приятели: „Ближа рани от лятото“. Малко след това следва поредната раздяла с Диляна. Митко на няколко пъти споделя пред приятели: “Не ми се живее повече”.

След около 2-3 месеца отново се събират. Тук се намесва и Николас. Николас е кипърец от шведски произход, който е приятел на Митко. Двамата с него започват да разработват концепция за партита по време на пандемията на частни вили. Нико, както го наричат неговите приятели, има солидни компютърни умения и участва в разработването на сайт и интернет маркетинг за кампанията.

Апартаментът, в който се е случил фаталният инцидент, е ползван именно за оперативки, свързани с дейността и партита. Нико също така има приятелка българка, която му помага в начинанието.

Версията (неофициално потвърдена)

В нощта преди фаталната случка е имало сигнал до полицията за вдигане на шум. Димитър Големанов е присъствал на мястото пред блока и след това се е прибрал. Големанов получава обаждане от близък, че Диляна от два дни е в апартамента при Нико. Започва кореспонденция между Нико, Диляна и Митко, която силно провокира извършителя.

На сутринта Димитър Големанов НАХЛУВА в имота с две оръжия – автоматичен и полуавтоматичен пистолет. Заварва Диляна с още едно момиче и Нико, който спи. Последва кратък  разговор, след което застрелва първо Деляна, след това Нико и себе си. Второто момиче, което е присъствало и видяло цялата случка, в паниката бяга по бельо от апартамента. 

Димитър Големанов оставя след себе си дъщеря на 10 години от бившата му съпруга.

Снимка: „Нова Варна“

При проведената акция от полицията в апартамента на бабата на Митко, който се намира малко по-надолу от фаталното място, са намерени: автомат и три пистолета, единият е боен, със заличени номера.

Повече за разследването можете да видите във видеото:

 

По публикацията работи целият екип на медия „Нова Варна“

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

От НИМХ обявиха кога се очаква да вали дъжд в Източна България

От НИМХ представиха своята прогноза за времето за следващите 15 дни. Прогнозата е на дежурния…

преди 7 минути

Тридневен фестивал: Уникално събитие ще има за 580-ата годишнина от Битката при Варна

580-ата годишнина от Битката при Варна ще бъде отбелязана с тридневен фестивал през октомври, научи…

преди 22 минути

Ердоган за „Евровизия“: Там не можеш да срещнеш нормален човек

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган скочи срещу песенния конкурс "Евровизия". Политикът обвини ежегодното събитие, че…

преди 32 минути

Осъдиха мъж, представил неистинска шофьорска книжка пред полицаи във Варна

От Районен съд - Варна съобщават за медия "Нова Варна", че 49-годишен варненец е бил…

преди 55 минути

До 18 ч. централен район във Варна остава без вода

От ВиК-Варна обявяват, че следните абонати във Варна остават без вода до късно днес (21…

преди 3 часа

Ще има ли видеонаблюдение във влаковете в България?

Стана ясно, че БДЖ възнамерява поетапно да въведе системи за видеонаблюдение, както в локомотивите и…

преди 3 часа