in

Венцислав Сивов пред „Нова Варна“ за предстоящите промени в Градски транспорт през 2021 г. (ВИДЕО)

Снимка: "Нова Варна"

Екипът на „Нова Варна“ се срещна с Венцислав Сивов – председател на ПК ”Транспорт” към Общински съвет – Варна

Г-н Сивов ни разказа за обсъжданата транспортна схема в Градски транспорт – Варна, за изминалата 2020 г. и очакванията от предстоящата година.

„През 2021 г. се надявам Градският транспорт във Варна да бъде доста по-иновативен, удобен и практичен. В момента дискутираме промяна в новата транспортна схема, която разглеждахме преди 2 дни при Постоянната комисия по транспорт. След това представяне имаше доста голямо обществено обсъждане.

Тук е моментът да кажа, че тепърва схемата ще се разглежда. Тя няма да бъде приета утре или вдругиден. Очаква се входиране в Комисията по транспорт от инициативни и граждански комитети за промените, които искат да дискутираме и то не само от жителите, които използват 17 и 17а, но и от други райони.

От тука нататък аз ще ги прехвърля към Комисията по транспортни схеми, където да бъдат отново разгледани и ако има някакви промени да се направят и да се обследват от администрацията.

Искам пак да кажа, че тази транспортна схема тепърва се разглежда и никой няма да я приеме в този вид, ако не бъде в полза на гражданите.“

Г-н Сивов сподели за другата иновативна промяна, която предстои, свързана с ценообразуването на билетите. Той обясни, че ще има така нареченото „времево“ пътуване с карта или билет, които ще се купуват от машините, сайт или приложение. По този начин пътуването с Градски транспорт ще стане доста по-изгодно и разстоянието, което гражданите ще могат да изминават ще бъде доста по-голямо.

За проблемите на Градски транспорт – Варна през изминалата година и опасението за същите такива през предстоящата вижте във видеото:

Публикувано от Моника Цанкова

Завършила съм бакалавър „Бизнес икономика“ в Икономически университет – Варна. Обичам да се развивам в различни сфери и да обогатявам знанията си ежедневно, а журналистиката винаги ме е вълнувала. Обичам да чета, но повече обичам да пиша.