in ,

Никола Димитров: „Нахрани едно дете, обърни внимание на съседа си, който е самотен, това ще те направи истински човек“ (ВИДЕО)

кадър: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Един от основателите на варнеския мото клуб „Вокил“, Никола Димитров, разказва пред „Нова Варна“ за резултатите от благотворителната инициатива „Сърцата ни водят“. 

-Тази година решихме да е нещо по-различно и да стигнем до най-нуждаещите се, като сме абсолютно сигурни, че те ще получат всичко това, което сме приготвили, а именно дарени продукти. Искахме да са продукти, за да избегнем всякакъв вид спекулации, но се появиха и много хора, които решиха да дарят пари.

-Какви са резултатите от кампанията и доволни ли сте вие от тях?

-Когато тръгвахме, имахме 200 адреса и 180 пакета, смея да кажа прилични. Успяхме с момчетата за един ден да ги разнесем, да обърнем внимание на възрастните хора, не само да им ги оставим пред вратата и да си заминем, а да ги разпитаме как са и се натъкнахме на много потресаващи картинки. Резултатите, смятам, че щом успяхме да разнесем всичко, са добри.

снимка: Facebook, мото клуб „Вокил“

-Какво Ви направи най-голямо впечатление по време на кампанията?

-Много неща ми направиха впечатление. Имаше хора, които бяха абсолютно крайно нуждаещи се. И ако всички си мислят, че тук в града нещата са зле, призовавам всички да отидат и да обиколят по селата около градовете. Там положението е трагично.

-Ние научихме, че и малчугани са се включили във вашата инициатива. Можете ли да ни разкажете с какво те са помогнали?

-Да, направи ми страхотно впечатление. Според мен така трябва да се възпитават децата. Това беше и едно от нещата, които искахме да направим.

-Как бихте насърчили останалите клубове, не само във Варна, но и в цялата страна, да предприемат подобни инициативи в помощ на нуждаещите се?      

-Ние, моторджиите, като цяло се славим с много неща, някои не толкова добри, но правим и страхотни каузи. Аз няма какво да насърчавам момчетата, те знаят какво трябва да правят и го правят, така че, на когото каквото му е на сърце, както вижда нещата.

-Какво послание бихте отправили към читателите на „Нова Варна“?

-На читателите на „Нова Варна“ и на всички други искам да кажа следното нещо: не си купувайте неща, от които нямате нужда, за да впечатлите хора, които не го заслужават. Нахрани едно дете, обърни внимание на съседа си, който е самотен, това ще те направи истински човек.

Гледайте още във видеото:

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.