in , ,

Историята на едно талантливо дете от Варна: Как Бриана Гранде стигна до Холивуд? (СНИМКИ/ВИДЕО)

снимка: Facebook, Briana Grande

“Briana Grande“ е артистичният псевдоним на Бриана Петрова, който получава от Питър Бенс – член на журито от международен конкурс в Барселона, Испания през 2017 г. Той казва, че би й подхождал най-много, защото е толкова малка на възраст, а с толкова големи амбиции и талант.

Бриана е родена през 2009 г. във Варна. Тя е отлична ученичка в пети клас в СУ „Гео Милев“, като набляга усилено както над уроците, така и над своите хобита.

Майката на Бриана, Кристина, разказа пред „Нова Варна“ как са открили таланта ѝ. Тя е била едва 4-годишна, когато е получила подарък – пиано:

„Тя имаше голямо желание да свири на пианото, постоянно беше на него. От там се захванахме по-сериозно, записахме я на уроци. Госпожата, при която ходехме каза, че Бриана е много музикална. След това тя прояви желание и да пее. Записахме я и на уроции по пеене, после и на танци.“, разказва Кристина.

снимка: Личен архив

Бриана сама е взела решение да се развива в тези сфери. Тя има завоювани над 90 златни медала, няколко Гран При награди, 6 сребърни и 5 бронзови медала в България, Сърбия, Испания, Италия, Москва, Хърватия, Черна гора, Турция, Румъния, Америка и др.

снимка: Facebook, Briana Grande

„В който и конкурс да сме участвали, никога не сме приключвали без някаква награда или някакъв успех.“, споделя майката на Бриана.

Сред множеството ѝ таланти не на последно място се нарежда и актьорското майсторство. Журито на многобройните конкурси, на които се е явявала, неведнъж е казвало, че тя е изключително артистична и изглежда страхотно на сцената.

снимка: Личен архив / От снимачната площадка на испанския филм „Сърцето на империята“

Бриана споделя, че в момента работи върху няколко бъдещи проекта, включително нейни авторски песни, които много скоро всеки ще има възможност да чуе. Има ключови роли в испански, френски и българо-американски филми, модни ревюта и др., както в България, така и в чужбина.

„Участвахме в един конкурс с пеене и моделство, в който от 72 държави с над 3000 участника стигнахме до финалната тройка (едно 1-во и едно 3-то място), оттам много я харесаха и ни се обадиха да участваме в тяхна филмова продукция.“, споделя Кристина.

Поканата за участие, която е получила, е за главна роля и поради тази причина в момента Бриана усилено изучава английски език.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.