in

Стрелецът от новогодишната нощ в Ловеч не помнел нищо (ВИДЕО)

Колаж: "Нова Варна"

Стрелецът, който рани жена на хоро в Ловеч, е стрелял от терасата си. Той обаче не помни какво е направил

Това стана ясно от думите на окръжния прокурор Валентин Вълков. Извършителят вероятно е действал под влиянието на алкохол или упойващи вещества. Той е на 46 години, живее с майка си, предава „Дарик“.

„Обвинението сега е за хулиганство, но след експертизите текстовете на обвинението ще се прецизират. Предстои да му бъде повдигнато по-тежко такова. Стрелецът е бил осъждан за транспортно престъпление, но е реабилитиран“, казват от прокуратурата.

Окръжният прокурор каза още, че пушката, с който е стрелял, е незаконно притежавана и преправена.

Към момента са му повдигнати му две обвинения – за причиняване на телесна повреда и за хулиганство (престъпления по чл.134,ал.1 от НК и чл.325,ал. 2 от НК), съобщиха от Прокуратурата. Самоличността на Х. Й. е установена в резултат на издирвателни мероприятия, проведени от полицията в Ловеч. Той е бил задържан през вчерашния 7 януари. 

Днес, 8 януари, с постановление на наблюдаващия делото прокурор, мярката му за неотклонение „задържане под стража“ е удължена до 72 ч. Обвиняемият е направил самопризнания и е заявил, че познава пострадалата.

Разследването по случая продължава, предстои изготвяне на назначени по досъдебното производство експертизи.

Припомняме, че инцидентът стана в новогодишната нощ, когато изстрел от малокалибрено оръжие покоси жена на хорото в един от кварталите на града. Една от версиите беше, че стрелецът е искал да улучи тонколоната, от която се е чувала музиката.

Простреляната жена все още е в болница, няма опасност за живота й.

По публикацията работи Снежина Раева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/