in

От 1 февруари: 230 възрастни в Добричко ще получават топъл обяд

снимка: Pixabay

От 1 февруари в Добричка община 230 възрастни ще получават топла храна, съобщават от кметската управа, предаде DarikNews.  

Подкрепата се финансира с близо 45 500 лева по оперативната програма за храни и основно материално подпомагане и е част от усилията на общината да се справи с последствията от ковидкризата.

Хора без доходи и които живеят под линията на бедност, както и от други уязвими групи, ще имат осигурен обяд в рамките на три месеца – до 27 април. Общината разполага с база за приготвяне на храната и при нужда може да доставя топлия обяд и до домовете на потребителите, допълват от кметската управа.

В епидемичната обстановка през отминалата година в Добричката община бяха подпомогнати с топла храна 260 жители, като за 90 от тях услугата бе финансирана от общинския бюджет и с дарения на кметовете и кметските наместници на селищата.

По публикацията работи: Мариела Анастасова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/