in

Радев: Ще се кандидатирам за втори мандат

Кадър: facebook

Президентът Румен Радев бе категоричен, че ще се кандидатира за втори мандат, заедно с вицепрезидента Илияна Йотова.

„В очертаната ситуация и необходимостта от непреклонни и продължителни усилия за необратимост на оздравителния процес, с г-жа Йотова считаме за наш дълг да обявим още сега намерението си да се кандидатираме за втори мандат като президент и вицепрезидент на Република България. Формата за издигане на кандидатурата ни ще бъде ясна в оказания от закона срок“, заяви той.

„Не съм водил преговори с политически партии за подкрепа на нашата кандидатура. Най-малкото, защото социалистите, които издигнаха кандидатурата ми през 2016 г., имат правото да се произнесат първи”, обясни Радев.

Президентът обясни, че ранният анонс на кандидатурата цели да се даде възможност на политическите субекти да се позиционират спрямо оповестените принципи и приоритети. Както и да се помогне на българските избиратели да имат информиран избор.

Припомняме, че Радев встъпи в длъжност като президент на 22 януари 2017 г. В тазгодишната отчетна пресконференция не участва вицепрезидентът Илияна Йотова след положителен тест за коронавирус.

Публикувано от Снежи Раева

Завършила съм специалност "Журналистика" в ШУ "Епископ Константин Преславски". Работила съм в сферата на медиите.