in

Ето на кое място се нарежда България по брой пушачи в ЕС

Снимка: Pixabay

България се нарежда на второ място по брой пушачи в Европейския съюз според данни, представени от Европейската комисия, свързани с усилията за борба с рака.

Първото място заема Гърция, където пушачите са 42 на сто, втора е нашата страна с 38 на сто, трета е Хърватия с 36 на сто, докато в Швеция пушачите са едва седем на сто, а в Холандия и Великобритания – 12 на сто, предава БТА.

Най-много са отказалите цигарите в Естония (36 на сто), Ирландия (34 на сто) и Швеция (33 на сто). У нас от цигарите са се отказали 14 на сто, в Румъния – 8 на сто, в Унгария 11 на сто, в Полша 12 на сто, а в Португалия и Словакия – по 15 на сто.

В ЕС пушат средно 23 на сто от участвалите в допитването. Данните показват, че у нас в закрити помещения се пуши два пъти по-често, отколкото в останалата част от ЕС – 62 срещу 31 на сто. Според статистиката мнозинството (88 на сто у нас и 76 на сто в ЕС) от спрелите цигарите са успели да се справят без допълнителна помощ.

По публикацията работи: Мариела Анастасова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/