in

Четвъртък ще бъде слънчев и топъл ден

снимка: Pixabay

През днешния ден мъглите ще се разсеят и времето ще бъде слънчево над цялата страна. 

Oще преди обяд вятърът от запад-северозапад ще се усили и мъглите бързо ще се разсеят. След обяд над цялата страна ще бъде слънчево. Топло за началото на февруари с максимални температури между 13° и 18°, в София около 15°, а минималните ще бъдат между 1° и 6°, в София около 2°.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен и силен, по най-високите върхове на Рила и Пирин бурен запад-северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 11°, на 2000 метра – около 4°.

Атмосферното налягане през деня слабо ще се повиши и ще бъде близко до средното за месеца.

Над Черноморието ще духа слаб юг-югозападен вятър, който около обяд ще се ориентира от запад и ще се усили, мъглите ще се разсеят и в следобедните часове ще бъде слънчево. Максималните температури ще бъдат между 14° и 17°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/