in

Признаците, които издават, че нещо във връзката куца

Снимка: Pixabay

Има някои знаци, които издават, че връзката всъщност е далеч от перфектна

Взаимоотношенията между хората са изключително сложна материя, но учените не спират да ги изследват. Проучване от Университета в Тексас наскоро разкри кои са признаците, които подсказват за проблем във връзката ни. Въпреки, че някои от тях често са смятани точно за обратното – израз на силна любов, учените твърдят, че тези действия са знак за срив в отношенията, пише NOVA.

Неочаквани подаръци

Ако партньорът ви ви засипва с неочаквани и скъпи подаръци с повод или без, това едва ли е на добро. Обикновено по този начин те прикриват изневяра или лъжа.

Свръх споделяне

Заливи ли ви нон-стоп половинката с любовни постове в социалните мрежи? Проучване показва, че тези, които споделят много за връзката си, не са доволни от нея. Чрез свръх споделянето те опитват да убедят света, както и себе си, че връзката им е страхотна.

Огън от любов

Казва ли ви вашият партньор, че ви обича на всеки 5 минути?  Иска ли да сте постоянно заедно и непрекъснато да се гушкате? Може би страда от липса на внимание, но може и да е нещо по-лошо. Ако половинката ви се чувства виновна за нещо, може да опитва да компенсира вината си с подобно поведение, за да не бъде разкрита измамата.

Твърде параноични

Често се смята, че когато човек изневерява, той се отдръпва. Но в някои случаи ситуацията е точно обратната. Ако някой има афера, той може да стане твърде параноичен и да съди за същото партньора си.

Твърде мило

Отношенията ви са чудесни, но не водят никъде. Всеки път, когато се заговори за брак или деца, партньорът ви изразява съгласие, но не прави стъпки към тези важни събития. Това може да се дължи на факта, че половинката ви е твърде мила и не иска да ви нарани с отказа си.

Публични изяви

Всички сме виждали онзи тип двойки, които са залепени един за друг. И въпреки, че ни се иска да им изкрещим „Вземете си стая”, те по-скоро имат нужда от специалист. Публичните прояви на привързаност крещят несигурност. Ако двама души са доволни от връзката си, те няма да я „подчертават” пред всички.

Много секс

Обикновено се предполага, че партньорите ни спират да търсят ласки в леглото, когато ги открият на друго място. Това, оказва се, не е точно така. Проучване твърди, че четири от десет изневеряващи правят повече секс с дългогодишния си партньор. Причина за това е, че либидото им се е повишило заради аферата.

От врата за краката

Случвало ли ви се е връзката ви да е изключително пламенна?  Въпреки, че подобни страстни връзки понякога имат приказен край, често се случва те да се превърнат в кошмар. Ако партньорът ви пришпорва нещата и влага изключителна страст, това може да е знак, че опитва да превъзмогне стара връзка и ви използва.

Остри коментари за бившите

Може да сте доволни, че половинката ви не говори с обич за бившите, но това може да е сигнал за тревога.  Ако партньорът ви се ядосва, когато стане дума за отминала любов, може да значи, че тази любов далеч не е преодоляна. Когато някой наистина е продължил напред, неговото отношение към бившите е безразлично.

Перфектният партньор

Идеализирането на партньора и пренебрегването на недостатъците често води до проблеми. Подобно поведение е типично за юношеска любов, но при връзка на зряла възраст фантазиите не водят до нищо добро. В смислената връзка има конфликти и спорове, но благодарение на тях можете да постигнете хармония в отношенията.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/