in

Копие на Айфелова кула радва бургазлии. Каква е историята й (ВИДЕО)

снимка: кадър NOVA

В един от кварталите на Бургас 3-метрова Айфелова кула буди интерес сред минувачите. Атракцията краси семейна къща в бургаският квартал Долно Езерово. 

Според местни хора, мини копието на парижката кула е на близо 4 десетилетия, едва сега тя започна да набира популярност, предаде NOVA

Айфеловата кула се появява върху покрива на къщата, разположена недалеч от центъра на квартала през 80-те години на миналия век. Авторът й, вече покойник, я изработва собственоръчно. Бил добър заварчик и опитал да създаде мини копие на оригинала.

Съсед казва, че създателят й работел в Кувейт, Либия и след като се завърнал имал идея да я построи.

Къщата се стопанисва от сестрата на създателя на мини Айфеловата кула. Заради карантината заминала за София при дъщеря си. Местните, след толкова години, все още радват на атракцията.

Дори и по-младите в квартала, които не са посещавали Париж, с усмивка приемат умаленото копие на Айфеловата кула.Според съседи има интерес да я купят, но собствениците не я продават.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/