in

Само две партии са номинирали водачите си във Варна

Колаж: "Нова Варна"

С наближаването на парламентарните избори започват да стават ясни основните политически противници в гр. Варна. За сега от ГЕРБ се спрягат няколко имена, но не е ясно кой ще оглави листата.

Само две от парламентарно представените партии са номинирали водачите си във Варна за предстоящите избори на 4 април. Това са представителите на БСП и ВМРО.

БСП

Българската социалистическа партия номинира градският председател Борислав Гуцанов

Това се случи след заседание Изпълнителното бюро на партията миналата седмица.

Борислав Гуцанов е роден на 17 юни 1967 година в град Варна. Семеен, с две деца.

През 1991 г. завършва Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“ със специалност „Корабоводене на гражданския флот“.

Веднага след дипломирането си Гуцанов започва работа като помощник-капитан в Параходство Български морски флот. Няколко години трупа опит в корабния бизнес.

През 1988 г. става член на БСП, а през 1995 е избран за член на Градския съвет на БСП-Варна. През същата година става и общински съветник.

През 2005 г. е избран за председател на Общински съвет – Варна. През пролетта на 2007 г. Градската конференция на БСП в морската ни столица го избира за председател на партията в града.

ВМРО

Това се случи след заседание на представители на всички общински и областни организации на ВМРО – Варна.

Иво Пазарджиев

Роден е на 04.11.1986 година в Русе в семейство на инженери.

Завършва немската гимназия Фридрих Шилер през 2005 година, като след това продължава образованието си в Юридическия факултет на РУ „Ангел Кънчев“ със специалност „Право“.

Като студент е обществено активен. Член е на Студентския съвет и на Академичния съвет на учебното заведение, а също така е сред учредителите на Русенското младежко сдружение, на което е и председател от 2006 до 2010 година.

През 2015 г. е избран за общински съветник от ВМРО. В мандата 2015 – 2019 г. е член на постоянните комисии по законност, обществен ред и сигурност, по младежта и спорта, както и по установяване на конфликт на интереси.

Като младеж Пазарджиев е активен спортист. Дългогодишен състезател по тенис в „Тенис клуб Русе“ с множество участия в държавни лични и отборни първенства, както и на международни турнири от ITF.

От 2014 г. е член на адвокатска колегия Русе и е действащ адвокат.

Иво Пазарджиев е избран за председател на Общинския съвет за мандата 2019 – 2023 г.

Публикувано от Снежи Раева

Завършила съм специалност "Журналистика" в ШУ "Епископ Константин Преславски". Работила съм в сферата на медиите.